Olvasónk, Martin jelezte, hogy ha az Apple Musicban beírsz a dalszövegből néhány szót, találatként előbukkannak azok a dalok, amiknek a szövegében az a néhány szó szerepel. A dolgot úgy hívják, hogy Keresés Dalszöveg Alapján, és very much iOS 12 ficsör. Ilyenkor mindig elbátortalanodtam, mert őszintén szólva én eddig csak Sirivel próbáltam rákeresni így, dalszöveg alapján számra, de az most sem megy:

img_2197.PNG

És nem azért, mert double D double die, ami pornófilmcímnek mondjuk egész jó.

De való igaz, hogy ma először dobta fel ezt az ablakot az Apple Music nekem is:

img_2199.PNG

És hogy a támogatási oldalon is most került Magyarország neve mellé a "Dalszövegek" állítás, illetve délelőtt még ott volt, most nem találom.

És hát működik is:

img_2201.PNG

Magyarul is tud persze, ékezetek nélkül is, de a karakterfelcserélést nem tolerálja úgy, int mondjuk a Google.

img_2202.PNG

img_2203.PNG

Az egész azért fura, mert a dalszövegek, olvasásra eddig is elérhetőek voltak. Egy indexelős kereső azért nem akkora fejlesztés, hogy majdnem iOS 13-ra legyen kész.

Szóal a kérdés: valakinek ment már korábban is a szolgáltatás?

Azért sem lenne különös az eset, mert az Apple érthetetlen korlátozásokat állít a saját termékeinek régiós elérésére. A 2017-ben bemutatott HomePod először az USA-ban, UK-ben és Ausztráliában ejlent meg, majd Kanadában, Franciaországban és Németországban, végül idén Kínában és Hongkongban, most pedig a Japán bevezetést fontolgatják. Miközben pusztán nyelvtudása alapján sokkal több országban lehetne bevezetni a "Siri hardvert", nem beszélve azokról a helyekről, ahol mondjuk azért beszél pár ember angolul.