Az Apple egy kis keddi frissítést hajtott végre a termékpalettán, és végre ez nem azzal jár, hogy összeszorul a segglyukunk, hogy jaj, most mennyire szívjuk meg?

A helyzet az, hogy kimondottan üdére sikerült a frissítés. Mi lesz, a végén megint elkezdjük élvezni ezt a dolgot?

Kinyírták a MacBook-ot, ami eleve egy kísérleti vonalnak indult, aztán végül nem próbálkoztak a ventilátor nélküli, extrém alacsony fogyasztású csipekkel ellátott, extrém pici laptoppal tovább. Pedig kiváló hobbiprojekt volt, nyilván megtérülés nélkül. De ilyen a hobbi.

Frissítették az alap, TouchBar nélküli MacBook Prókat, amik immár kaptak Touch Bart, és nyolcadik generációs processzort is. Igaz, ezekből alacsony órajelűt választottak, hogy azért legyen versenyelőnye a régi alap Touch Bar-os változatnak, a True Tone-on és a plusz két Thunderbolt porton kívül. Most tehát minden MacBook Pro Touch Bart tud, processzorban, háttértárban, Thunderbolt portszámban térnek el egymástól.

ke_pernyo_foto_2019-07-09_21_40_24.png

Lecsökkentették a MacBook Air-ek árát, mostantól az eddigi 474.990 forint helyett 429.990 forintos kezdőáron adják a 128 gigás verziót, és a modellet True Tone kijelzőt kaptak. A régi modellt kinyírták, de így már tényleg nem is volt értelme, végre megint racionális alapokra helyezték a palettát.

Amit én látok, az egy nagyon fegyelmezett ésszerűsítés volt.

Az egyforma nevű termékek végre egyformák lettek,
az árak csökkentek, vagy direktben, vagy az alapmodellek képességeinek jelentős emelésével.

Szinte érzem, ahogy a szívemről leolvadt a dac, és ismét keblemre öleltem az egész MacBook társaságot, úgy, ahogy vannak. Lám, milyen kicsi kellett hozzá.

Ja, és az új laptopok is benne vannak a nulladik naptól az ingyenes Keyboard Service programban. Ezeknek is még butterfly jutott.