Tegnap a magyarországi Apple Pay evezetés mellett egy másik meglepetés is volt: a cég frissítette a Touch Bar-os MacBook Pro családot. Új szokásuk szerint minden további fakszni nélkül, a weboldalt frissítve.

Ha őszinték akarunk lenni, jobb is ez így. Gyakrabb frissítési ciklusokra lehet számítani így, kevesebb áttörő bejelentéssel, de áremelések nélkül.

Az új MacBook Prók látszólag legfontosabb képessége a CPU-k aktualizálása. Az Apple a 8. és 9. generációs Intelekkel látta el a vasakat, így valójában kötelező update-ről beszélünk. Valójában már a tavalyi modellek is 8. generációval jöttek ki, a Coffee Lake-hez képest tehát leginkább a 15 colos modellek 9. generációs i7-esei és i9-esei jelentik a nagy ugrást. Azért a 13-asokban is cserélték a CPU-t, nem tudom pontosan még, melyik modellre (ha kiderül, megírom).

ke_pernyo_foto_2019-05-22_9_33_37.png

Annyit tudunk jelenleg, hogy az Apple állítása szerint az új nyolcmagosok, a valaha volt leggyorsabb MacBook Prók a négymagosokhoz képest kétszeres, a hatmagosokhoz képest 40%-os gyorsulást tudnak. Hogy ezt hyper threadinggel mérték-e vagy sem, nem tudni. Gondolom, azzal.

Na de. Frissült a Butterfly billentyűzet is.

A felhasznált anyagokban volt változás a cég szerint, ami jelentősen lecsökkentette a dupla leütés és a be nem vett leütések esélyét is. Egyelőre csak a 13-as és 15-ös Touch Bar-os MacBook Prókban vannak ilyenek.

Az Apple negyedszer nyúl hozzá, úgy emlékszem, a rövidutas billentyűzeteihez, mert az istennek sem sikerül összehozni a tökéletes megoldást. Valójában ez a legnagyobb visszatartó erő a MacBook Prók ellen: egy profi sem engedheti meg magának, hogy ennyi pénz kifizetése után szervizeléssel csessze el az időt, és a garanciális idő után is ezzel szívjon majd. Ez egyszerűen nem az a kategória.

Az Apple tehát teszteli az új kialakítást, kíváncsiak vagyunk, ezzel mennyire lesznek elégedettek azok, akik megvásárolják.