A Home app egyébként is a szoftverdizájn mélypontja, nem csak az Apple saját szoftvereinek versenyében, hanem úgy általában, a világban. Ilyen összeszedetlen, idióta kezelőfelületet akkor sem lehetne rajzolni, ha versenyt írnának ki rá.

Ez volt a bevezetés. Most lássuk, hogy oldod meg a címben látható problémát: kijött egy frissítés a hangfalra, úgyhogy nyomni kéne egy update-et. Késő van, a házban mindenki alszik, te pedig úgy vagy vele, hogy befrissíted a hangfalat most, hogy senkit nem zavarsz a letöltéssel. Hogy fogsz neki?

Ööööö, Home app…?

Jó nyomon jársz! A HomePodnak nincs külön appja, az Apple minden iOS-ból elérhető funkcióját a Home alkalmazásba pakolt bele. Indítsd csak el.

img_0864_5.PNG

Öööö, megkeresem a HomePod eszközt az eszközök listájában?

Nem rossz, nem rossz. Igaz, itt már tévúton jársz az Apple különös logikája szerint, de egyelőre követed a hagyományos felhasználói logikát. Ha egy sok eszközt felvonultató programban egy adott eszközzel akarsz foglalkozni, keresd meg, a hétszentségit, nem? (Nem)

Öööö, bökjek rá?

Éééés megvan a nyertesünk. Nem, nem a frissítések lehetősége fog felugrani, nem is egy menü. Ha rányomsz a HomePod ikonjára röviden, egyszerűen elindítja azt, ami ez esetben azt jelenti, hogy a legutóbbi hangerőn a legutóbbi szösszenet indul el. Ha éjszaka frissítenéd a hangfalat, jelen esetben a házat betölti a bye-bye love!

Lássuk a helyes megoldást:

homeapp.jpg

Ehelyett a Home appban a bal felső sarokban lévő házikonra kell kattintani, és itt található meg az eszközök frissítése lehetőség. Ha jót akarsz, itt állítod be azt is, hogy automatikusan frissítsen a HomePod, bár nekem be volt állítva, mégis újdonság volt neki a pár nappal korábban kijött frissítés megléte.