Egy nem is olyan régi Pages frissítés tette lehetővé, hogyaszongya

publikálhatsz közvetlenül könyveket az Apple online áruházába.

Érted, írogatsz, tetszik, rányomsz egy gombra, amivel az írásod azonnal megjelenik az Apple saját üzletében, oszthatod a linket. Ez azért felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy publikáltam is egyet.

Na azért ne örüljünk, ahhoz, hogy ezzel pénzt is keressünk, vagyis a könyvünket ne ingyen adjuk, egy USA adószámmal rendelkező jogi személyiségre van szükség. Magánszemélyként ingyenes írásokat tehetünk közzé itt, viszont minden eddiginél gyorsabb és egyszerűbb módon.

A publikálás előfeltétele, hogy beregisztráljunk iTunes Connectbe. Ezt itt tehetjük meg, Apple ID-val, vagy más azonosítóval. Odabent elég vegyes a dizájnfelhozatal, egyes helyeken sok évvel ezelőtti site elemekkel is összefuthatunk. Ha beregisztrálunk, menjünk az Agreements… menüpontba, és fogadjuk el az ingyenes publikálás szerződését. Amíg ezt nem tesszük meg, a Pages-ből való publikálás is leáll hibaüzenettel.

ke_pernyo_foto_2019-01-14_22_55_32_1.png

ke_pernyo_foto_2019-01-14_22_56_16_1.png

 

Innentől fogva, ha a Pagesben írtuk meg a könyvet, vagy kisebb írást, tényleg egy gombnyomással elindíthatjuk a folyamatot:

ke_pernyo_foto_2019-01-16_8_16_31.png

A program, ha a dokumentum eddig nem volt felhőben, feltölti, majd a háttérben konvertálja azt a megfelelő EPUB formátumra. Meg kell adni a könyvünk szükséges adatait, rövid leírást, szerzőt, kategóriát, és borítót (ez lehet a könyvünk első odlala is, ha azt választjuk, de lehet egy képfájl is). Innentől csak várni kell, 24 órán belül a könyvünk megjelenhet az üzletben.

ke_pernyo_foto_2019-01-14_22_58_19.png

Később is módosíthatjuk a könyvünket. Az iTunes Connect oldalon a My Books menüpont alatt a metaadatokat szerkeszthetjük, valamint ugyanitt, a Rights and Pricing alatt kiválaszthatjuk, milyen országokban jelenjen meg a könyv. A Contact Us is hasznos lehetőség, 24 órán belül emberi választ kapunk a kérdéseinkre.

Ha a borítót cserélnénk le, arra is van lehetőség, bár nem ennyire egyszerű. Ehhez le kell tölteni az iTunes Producer nevű programot innen. Belépni nem annyira könnyű: mivel ez partner app, a saját Apple ID jelszavunkkal nem tudunk belépni, generálnunk kell egy alkalmazásspecifikus jelszót, az itt leírt módon.

Itt, ha beírjuk a keresőbe a könyvünk azonosító számát, megnyithatjuk azt további szerkesztésre.

ke_pernyo_foto_2019-01-15_20_36_37.png

Az egész fenti hacacáréról itt egy hosszabb és részletesebb leírás.

Ha pedig a leadott három oldalas, tesztként benyújtott írásom érdekelne, megosztom veletek a linkjét. Remélem, feleannyira élvezitek majd az olvasását, mint én a megírását.

ke_pernyo_foto_2019-01-16_7_57_27.png