almalé és kungfu Rólunk

Amik felett elsiklottunk: Az Apple Watch Series 4 akksija nem ugyanazt tudja, mint a Series 3

Az Apple azt állította a bemutatón, hogy az új Apple Watch ugyanaddig bírja, mint az elődje: akár 18 óráig.

És ez igaz is.

Ez a teszt 90 időcsekkolásból, 90 értesítés elolvasásából, 45 percnyi app-használatból, valamint egy 60 perces edzésből áll - utóbbi zenehallgatással -, plusz a standby idők. Ha ez a napi rutinod, nem látsz változást.

ke_pernyo_foto_2018-09-14_13_48_33.png

Van viszont változás: például a beszélgetési időben. A Series 4 valamilyen okból kifolyólag csak 2 órát bír iPhone-hoz csatlakoztatott beszélgetés mellett, a Series 3 három órája helyett.

Viszont ami jó hír: a Series 4 hat órás kinti, GPS-es edzést tesz lehetővé egy feltöltéssel, míg elődje csak ötöt bír.

Nem nagy különbségek - bár a beszélgetés talán mégis -, jó ha tudod ezt is, amikor döntesz. Persze nem ez alapján fogsz.



Amik felett elsiklottunk: Nincs többé Lightning - jack adapter az iPhone-ok dobozában

2016-ban az Apple úgy döntött, nincs szükség jack csatlakozókra az iPhone-okon. Mindenesetre érezte, hogy a felhasználók bizonyára értékes fejhallgatókkal is rendelkeznek, és nem feltétlenül akarnak mindig a csomagban található EarPods-szal döngetni, ezért mellékeltek egy átalakítót.

mmx62_1.jpeg

Most, két évvel később úgy érzik, eleget vártak, mindenkinek megadták a lehetőséget a váltásra: sem az új telefonokhoz nem adnak többé ilyen átalakítót, sem a régiekhez nem jár már. Kiszedik a dobozból, ami eddig bent volt egy iPhone 8 vagy 7 esetében.

Persze egyébként kapható, 2990 forintért az Apple online shopjában is. Vagyis nem a termék szűnt meg, csak spóroltak háromezer forintot, készülékenként. Ez a fajta fillérbaszás az Apple sajátja, és legnagyobb problémája egyben. Mert el lehet nekik nézni a 400 ezres telefont, aki szeretne egyet, megveszi. De hogy utána neked kell visszamenni idióta kábeleket venni, mert hazamész, és nem működik, az dühítő. Prémium termék mellé kényelem jár, nem pedig szívatás. A Beats annak idején éldául két jó minőségű, egyforma kábelt tett a dobozába, hogy ha az egyik tönremegy, vagy elhagyod, ott legyen a másik. Na, ez a prémium.

Az Apple oldalán ennek megfelelő a felzúdulás, az egycsillagos értékelések érkeznek, “megyek Androidra” felkiáltással. Nem azért, mert 3000 forint, hanem mert úgy érzik, hülyének nézik őket.



Amik felett elsiklottunk: automatikusan olvassa az NFC tageket az iPhone Xs és XR

Egészen eddig, ha NFC taget akartunk beolvasni iPhone-nal, először el kellett indítani a megfelelő appot. A tegnap bemutatott Xs, Xs Max és XR modellekben azonban egyszerűbb lett a dolog: a háttérben beolvassa a tageket a telefon, és egy értesítést küld nekünk az eseményről.

ke_pernyo_foto_2018-09-13_15_24_05.png

Nyilván kellenek óvintézkedések, hogy a kényelmet segítő képesség ne menjen a biztonság rovására. Ezek a következők lettek az Apple-nél:

  1. Csak olyan linkek esetében működik a beolvasás, amik az Apple Universal Link rendszerében regisztráltak.
  2. Csak akkor olvassa be a háttérben az infót, ha a kijelző bekapcsolt állapotban van, és a legutóbbi újraindítás óta legalább egyszer feloldották.
  3. A beolvasás nem működik, ha az Apple Pay Wallet aktív, ha a kamerát bekapcsoljuk vagy ha a Repülőgép mód aktív.


Az Apple kitalálta, mennyivel lesz drágább jövőre az akksicsere az iPhone-okban

Az már a bejelentés pillanatában világos volt, hogy 2018 végéig él az Apple akciós akksicsere programja. A korábban 79 dolláros cserét 29-re szállította le a cég a botrány miatt, ami itthon 9900 forintos árat jelentett, és jelent a mai napig. Az indulás nehézségeiről itt írtam.

Most kitalálták, mi lesz az akciós periódus után.

ke_pernyo_foto_2018-09-13_14_43_13.png

Nem mennek fel az árak arra a szintre, mit korábban. 69 dollár lesz az iPhone X, Xs és XR telefonok esetében a csere gariidő után, az ennél alacsonyabb kategóriás modellek esetében a 29 helyett 49 dollárt kérnek majd. Ez pedig a mostani dollár-forint mozgást nézve várhatóan 17 és 20 ezer forint között lesz. Inkább 20, ha tippelnem kell.




süti beállítások módosítása