A 9to5Mac belekukkantott az iOS kódjába, és úgy látták: az EKG mérés kizárólag szoftveresen, könnyen kijátszható módon korlátozzák az USA területére. A szoftver csak a beállított régiót nézi majd a mostani állás szerint, így ha valaki átállítja ezt, máris használhatja az EKG-t.

applewatchseries4ecgfeature_1.jpg

Ez ugye azért hasznos, mert az EU területén külön eljárással kell elfogadtatni az órát, mint orvosi mérőeszközt, ennek az átfutási ideje pedig akár egy évnél is több lehet. Vagyis lehet, hogy mire hozzánk elérne az engedély, már megjelenne a Series 5 is.

Persze nem biztos, hogy az iOS-ben vagy az EKG appban később nem lesz egyéb korlátozás, de jelenleg úgy tűnik, az Apple is megpróbál ésszerűsíteni, és a lehető legkevesebb akadályt görgetni a ficsör használata elé. A régió kiválasztása nem befolyásolja a kijelzett nyelvet, az időt azonban igen, és a retardált mértékegységeket is behozza.

Ma délután 3-kor indul az Apple keynote-ja. Az Appleblogon élőben, írásban és képekkel kommentálom a mozgóképen is követhető eseményeket.