Az iOS 12-vel kapcsolatos talán legizgalmasabb állítás, hogy sokkal gyorsabb lesz, mint az elődje. Az alkalmazásokat állítólag 40%-kal gyorsabban tölti be, a billentyűzet másfélszer gyorsabban bukkan fel, és reszponzívabb lett a billentyű, a kamera egy iPhone 6 Plus-on például 70%-kal gyorsabban tölt be.

Ezek az Apple statisztikái, amik általában hihetőnek bizonyulnak, kivéve, amikor nem. Úgyhogy mindig érdemes megvárni a végleges számokat, úgyhogy mondhatnám, hogy itt vége a posztnak és sziasztok. Viszont azért van itt egy egyes béta, ami ugyan nem a végleges cucc, de a semminél mindig jobb alap.

A felhasználók a közösségi oldalakon határozott gyorsulásról számolnak be. Nyilván azoknaál az eszközöknél érezhető leginkább a változás, amik egyébként már lassúcskák lettek idővel, egy tavalyi iPhone-on például nem lehet látni nagyon változást, vagy mégis?

A fenti videón két iPhone 8-on próbálták ki a különbséget, és noha a teszt pontosságát megkérdőjelezi, hogy az egyik készülék repülő üzemmódban van, a másik pedig nincs, azért látható egy határozott különbség (főleg hogy az iOS 11 van repülőben).

iPhone 7-esekre, 6s-ekre is azt állítják, hogy gyorsabbak lettek, itt pedig egy iPhone 5S videó összehasonlítás. A készítők állítják, hogy ez a leggyorsabb béta 1, amit eddig láttak.

Volt olyan vélemény is, hogy ez a béta

az iPad mini 2-t újra használhatóvá tette.

Amiben ugye az “újra” szó hangzik kellemetlenül, mert azt mutatja, hogy valamikor az időben a szoftver miatt lelassult a rendszer az alapfeladatokban is. Ismerős.

Szóval várjuk a tovább bétákat, de mi leginkább a végleges, mindenki számára elérhető és feltelepítendő verziót, ami tutira egy felturbózott iOS-t hoz el nekünk.