Régen dolgoztam olvasószerkesztőként egy Deluxe Magazin nevű online magazinnál, vagy három évet, ahol általában minden olyasmiről írtak, írtunk cikkeket, amik sokba kerültek. Ezeknek a dolgoknak egy része megmagyarázhatóan volt drága, hiszen egy csomó mindent adott a tulajdonosának (pl. jacht), más részük idiótán, értelmetlenül, megmagyarázhatatlanul volt drága. Mindkettő luxus, de utóbbiak miatt utáljuk a luxust annyira.

Meg azért, mert nincs rá pénzünk.

Ha például érkezett egy anyag, hogy az aktuális iPhone-hoz elkészült egy luxus tok, ami mittudomén, hárommillió forint, akkor biztosak lehettünk benne, hogy kizárólag azért ennyi, mert csillogó drágakövekkel rakták ki, vagy mert hűen passzol a Porschénk könyöktámaszát borító schweinfunlandi marhabőrhöz.

Úgyhogy most, amikor megláttam, hogy a Caviar nevű orosz gyártó piacra dobta “Tesla” fantázianevű iPhone X tokját mindössze 4555 dolláros (1,2 millió forintos) indulóáron, előtörtek belőlem a régi, Swarovski csillogású rutinok. Bocsássatok meg, de olyan bulvár következik, hogy beszartok.

26060-36518-caviar-iphone-x-tesla-l.jpg

Pedig ez a termék még csak nem is a fent említett második kategóriába tartozik, egy darab gyémánt sincs rajta. Viszont egy bazi nagy napelem igen, és egy hátlapi gombnyomásra már tölti is bele az iPhone-unkba a naftát. Az eredeti 7.7 milliméter vastag iPhone X-ből egy 16.2 milliméteres telót varázsol, cserébe viszont - mint már írtam - tölt, és limitált edisön, 999 darab készül belőle. Ja, és rá van gravírozva, hogy "Made on Earth by Humans”.

26060-36519-caviar-iphone-x-tesla-2-l.jpg

Egyébként ha megrendeled a tokot, úgy tűnik, rögtön egy iPhone X-et is küldenek mellé, vagyis pontosabban fogalmazva a tok önmagában nem eladó, rá van gyógyítva magára a telefonra, ami így egy mellékes juttatás.

A Caviar céget saját bevallásuk szerint három ember inspirációja hívta életre, az egyik Nikola Tesla, a második Steve Jobs, a harmadik Elon Musk. Ez a tok tehát egyfajta Ars Poetica is nekik.