Nemrég lett tíz éves az Appleblog. Nagy idő, még gombócban is, ahogy mondják, a 46,7 millió oldalletöltés, a 8120 megírt poszt pedig mutatja, milyen szívósak vagyunk. Csaba és én akkor alapítottuk ezt a blogot, amikor még Apple-blogot alapítani szokatlan dolognak számított, és fennmaradtunk a mai napig, amikor ezt a feladatot már jobbára kereskedők végzik házi szerkesztőségekkel, kiszámítható elfogultsággal.

Szóval elfogulatlanság ide vagy oda, már csak a kor miatt is ideje picit megújulni.

ke_pernyo_foto_2018-04-10_9_28_20.png

Elsőként bejelentjük, hogy a blogot ismételten csak az alapítók szerkesztik, tehát a korábban megismert külsős szerzőkkel mostantól nem találkoztok nálunk. És mivel Csaba az utóbbi időben már elég ritkán írt posztot, és ezt a szokását megtartja, így vele inkább videós tesztek formájában találkozhattok itt. Maradok én, mint szerző: ez egyelőre picit egyoldalúnak tűnik, de igyekszem majd kitalálni, hogyan vonjak be friss hangokat is a blogba, anélkül, hogy ellaposodnánk.

Első körben arra biztatok mindenkit, hogy ha úgy érzi, egyéni meglátása van az Apple-univerzum részéről vagy egészéről, vagy akár egy termék valamely funkciójáról, ne habozzon azt megírni nekem öt-hat mondatban, tőletek függ, talán érdemes egy ilyen rovatot is nyitni a jövőben. (Email cím a jobb hasábban)

A posztok ezentúl kissé más struktúrát követnek. Az eddigi kis-közepes hosszúságú és mélységű anyagok kettéválnak a rövidhírekre és a fontosabb, elemzősebb anyagokra. Előbbiek Egybekezdés néven futnak tovább, és valóban egy bekezdés hosszúságúak lesznek, csak a lényeg, semmi rizsa. Utóbbiak több munkát igényelnek, interjúk, elemzések, véleményposztok. Ezek nem különböznek azoktól, amikkel eddig is találkozhattatok nálunk, de ezentúl kiemeltebb fontossággal kezeli őket a blog, és több idő lesz a megírásukra.

Végül - de nem utolsó sorban - bemutatnám az új partnerünket:

aqua.jpg

Nagyon örülünk ennek az együttműködésnek, mert az Aqua Webáruház nagyon elkötelezett az Apple termékek iránt, és épp azon vannak, hogy ez az elköteleződésük még sokkal mélyebb legyen. Ez egyrészt jelenti, hogy az új Apple cuccokat náluk is megkaphatjátok nagyon gyorsan, másrészt olyan kiegészítőket találtok majd a nektek készített, kifejezetten Apple-tematikus webshopjukban, amiket máshol nem.

És ami a legfontosabb: ebben a webshopban nagyon jó áron találjátok majd meg a cuccokat, legyen szó Apple termékről vagy harmadik fél bigyóiról.

Emellett havi akciók is lesznek, exkluzív módon, kizárólag az Appleblog olvasóinak.

Szóval érdemes lesz rendszeresen olvasni minket, mert nem tudni, mikor bukkan fel egy jó kis ajánlat. Ezentúl a felső menüsávban a Shop gombra tehát az Aqua Webáruház Apple-tematikus üzlete nyílik meg, mi pedig időnként tesztelünk valamit a kínálatból, ami megtetszik.

Ezentúl tehát az Appleblog feat. Almalé és Kungfu új partnerrel, szuper áron kínált és exkluzív termékekkel, akciókkal, a konkurenciától még eltérőbb tartalommal, még inkább az olvasók felé nyitva íródik, ugyanolyan elfogulatlanul, mint eddig. Remélem, mindenki örül ezeknek a változásoknak, további ötleteket várom kommentekben.