És még azt hitték szegények, hogy a közösségi munkavégzés lesz a legbosszantóbb az új központban. Aztán kiderült, hogy inkább a rengeteg üvegfelület.

A Marketwatch nevű oldalon azt írják, legalább két esetben kellett orvosi ellátás az Apple új központjában, mivel emberek egyszerűen és teli csűrrel nekimentek az üvegtábláknak. Feltehetően nem a hajlított üveg határolófalakról van szó, az épület homlokzatáról, hiszen ez esetben a delikvensek hálásak lehetnek, hogy megmentette őket egy üvegtábla a zuhanástól. Valószínű, hogy a központ üvegmániája a folyosókon és a közös terekben is tovább folytatódik, így minden bizonnyal itt érte a baleset a szerencsétleneket.

A megoldás nem egyszerű. Egyrészt érdemes védeni az épület drága szerkezeteit, így valószínűleg valamennyi üvegfelületet minimum Gorilla Glass 2-re érdemes cserélni. Másrészt a munkavállalókat is fel kell készíteni ezekre az esetekre - különösen hogy a munkavédelmi előírások nagyon szigorúak arrafelé, és az Apple a balesetek számából következően számíthat is vegzálásra -, így egyértelmű értelmet nyert a Monthy Piton társulat hülyejárási módszertana, mint a folyosókon alkalmazandó közlekedési mód. A szerzői jogok miatti tárgyalásokat érdemes elkezdeni mihamarabb.

Másrészt érdemes lehet az üvegfelületeket a térből kiemelni, végre Jony Ive is elszakadhat a “láthatatlan dizájn” ideájától, amit a csupakijelzős telefonnal vett a fejébe, és avantgard műalkotásokat álmodhat a falra, például így.

void_slab-facade_cross_section.jpg

A fenti kép szerzői jogai a rózsaszín területeken az Appleblog feat. Almalé és Kungfu tulajdonát képezik, üvegfestő startupunkat ezúttal megvételre kínáljuk.