Nem tudom, az iFixites fiúknak volt-e már ilyen nehéz dolga. A srácok mindent szétszednek a megjelenés napja körül - vagy még előtte -, megnézik a belső alkatrészeket, és jó szervizesként pontozzák a szerelhetőséget. Általában olyan dolgokon akadnak ki, mint a ragasztott alkatrészek vagy a nem szabvány biztonsági csavarok.

De azért arra ők sem számítottak, hogy egyszer valamit szét kell fűrészelniük. Ahogy a HomePodnál kénytelenek voltak.

Természetesen a szerelhetőségre 1/10-et adtak. A roncsolásos szétszerelés képeit itt látjátok:

cnfxduinprl1fsmi_medium.jpeg

phbhmqlmgrwdcvru_medium.jpeg

ned1lgsqdxlefxxg_medium.jpeg

pwjymjguaj6bbgep_medium.jpeg

w2sqkiwsckpmpcfg_medium.jpeg

A srácok nem voltak benne biztosak, hogy az Apple saját műhelyében nincs szofisztikáltabb módszer a szétszerelésre, ők mindenesetre nem találtak más lehetőséget. Azt írták, hogy a hangszórót úgy építették meg, mint

egy tankot,

vagyis ha leesik a polcról, valószínűleg a kő előbb törik el, minthogy Rick Astley elhallgasson.

hg5phvahohkocyx1_medium.jpeg

Egy 14 pines csatlakozót is találtak a készülék alján, nyilván nem a felhasználóknak készült, hanem a szervizeseknek, hogy futtatni tudjanak diagnosztikát. Az A8 chip mellett a memória méretét nem erősítette meg az oldal, a háttértár mindenesetre 16 gigás.

A készüléket egyébként mindenki nagyon próbálgatja, főleg a Siri képességeit (erről itt olvashattok bővebben), noha az Apple kétségtelenül elsősorban minőségi zenehang-forrásként gondol az eszközre. Azt meg hallani kell (ha halljuk, nem hallgatjuk el).