Bár a héten az iPhone X gyártásának idő előtti leállítása volt a fő téma, azért akad más izgalmas pletyka is. Egy ideje azt csiripelik a madarak, hogy hamarosan új iPad Pro várható, ám a cucc érkezéséről valójában maga az iOS 11.3 adott hírt.

Az iHelpBR egyik szerkesztője, Filipe Espósito szúrta ki az alábbi sorokat a szoftver legújabb béta változatában:

modern_ipad_leak.png

A "modern iPad" kifejezés egyértelműen egy új iPad-re utal és szinte biztosan a leendő Pro modellt köszönthetjük a személyében, ugyanis az iPhone X is "modern iPhone"-ként volt jelen a kódban egészen a hivatalos megjelenésig.

Bár Face ID-ra utaló sorokat még nem fedeztek fel a kódban, szinte biztos, hogy a következő iPad generáció szintén búcsút mond a klasszikus Home gombnak és vele együtt a Touch ID-nak is.

modern_ipad_leak_mockup.jpg

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy a True Depth kamera modul mennyire fog beleszólni a dizájnba. Korábban már láttunk mockupokat (lásd feljebb), melyeken megvan az iPhone X-nél is látható "sziget", viszont Benjamin Geskin rajzolt egy olyat, amin az egész kamerarendszer a kijelző feletti kávában foglal helyet.

Figyelembe véve, hogy az iPad Pro lényegesen nagyobb, mint egy iPhone (még a kisebbik modell is közel négyszer), simán elképzelhető, hogy pont annyira hagyják meg vastagnak a felső, illetve alsó kávákat, hogy az előbb említett kamerarendszer kényelmesen elférjen.

modern_ipad_leak_mockup2.jpg

Ez a megoldás kifejezetten tetszetős lenne és a többségnek vélhetően jobban bejönne, mint az iPhone X igencsak megosztó "szigete". Az új iPad érkezésére még valószínűleg várni kell egy pár hónapot, de kedvenc szivárogtatónk, Ming-Chi Kuo szerint is érkezőben van az új generáció, ami egy tavaszi startot vetíthet előre.

Kuo ugyanakkor megemlíti, hogy a gyártási nehézségek elkerülése és az árak alacsonyan tartása miatt az új iPad-ek továbbra is LCD kijelzővel készülnek majd, az OLED megmarad az iPhone X privilégiumának - egyelőre.