A fejlesztők számára mától hozzáférhető első béta verziójánál járó iOS 11.3 végleges változatába hivatalosan is bekerül majd a Tim Cook által korábabn beígért opció, mellyel nem csak, hogy figyelemmel kísérhetjük majd, hogy áll a telefonban található akkumulátor állapota, de figyelmeztetést is kapunk majd, ha itt az ideje, hogy kicseréljük azt.

Szintén ezen a felületen lesz lehetőségünk ellenőrizni, hogy a rendszer agresszívabb energia menedzsmentje akítv-e. Amennyiben igen, úgy pontosan azt a visszafogott sebességet tapasztaljuk majd, ami miatt a mára mindenki számára ismertté vált akksi botrány kirobbant.

iphone-6s-battery_1.jpg

Természetesen, nem csak látni fogjuk, hogy aktív-e ez a funkció, hanem jogunk lesz ki is kapcsolni azt, ha úgy döntünk, hogy számunkra a telefon sebessége és a rendszer gördülékenysége fontosabb, mint az, hogy minél tovább tudjuk egy feltöltéssel használni.

Fontos tudni, hogy ez az opció iPhone 5s és újabb telefonoknál lesz csak elérhető, illetve iPadek esetében is csak az iPad Air, illetve iPad Pro modellek lesznek azok, akiknél a funkció megfigyelhető és ki-bekapcsolható lesz. Az iOS 11.3 kora tavasszal jelenik majd meg, és várhatóan márciusban kapunk egy publikus, bárki által feltelepíthető béta verziót is.

Kép forrása: macrumors.com