Ritkán foglalkozunk Samsung szabadalmakkal, sokszor az Apple beadványai is épp eléggé súlytalanok, viszont most egy érdekes papírt dobott be a dél-koreai óriás.

Kijelzőbe építenék a kamerát és más szenzorokat.

samsung-patent.jpg

Ha emlkéeztek, ez ugyanaz, amivel az Apple állt neki az iPhone X-nek a belső pletykák szerint még a fejlesztési ciklus elején. Aztán állítólag nem sikerült az eredeti elgondolás, ahogy a kijelzőbe épített Home gomb sem, így lett végül a Face ID az egyetlen azonosításra alkalmas megoldás a csúcstelefonban, és egy belógó fekete sáv került a szélig tartó kijelző egyik oldalára. Most pedig a cég arra játszik állítólag, hogy 2019-re lecsökkentse a belógás mértékét.

A Sasmung szabadalma egyáltalán nem jelenti, hogy nekik sikerül meglépni, amit az Apple-nek nem. A szabadalmak ezen a szinten inkább stipi-stopi játékok, műszaki megvalósíthatósági konkrétumok nélkül. Viszont látszik, hogy jobbról előznek, és miközben gőzerővel fejlesztik a Face ID és az animojik riválisát, megpróbálják az asztalra tenni a győztes trófeát: a Samsung X-et, a telefont, amit az Apple-nek nem sikerült.

Annyira akarják a szabadalom szerint, hogy még fizikai Home gombot is építenének a kijelzőbe, holott a cég telefonjain általában a kijelző részeként megjelenő logikai gomb látszik.

Mindkét megoldást a kijelzőbe fúrt apró lyukakkal kívánják megoldani. Egyebet nem tudunk, reméljük, sikeres fúrás lesz.