Azt ugye tudjuk, hogy az USA-ban tömött sorok állnak az Apple Store-okban, mióta az Apple harmadáron, 29 dollárért ajánlja az akkumulátorcserét kérdés nélkül minden iPhone 6-ra, 6 Plusra és annál újabb telefonra. Csak arról nem beszéltünk, hogy ez itthon hogyan is néz ki.

Január 3-tól hivatalosan Magyarországon is elérhető az olcsóbb akkumulátorcsere, ami

9900 forintot jelent a honi gyakorlatban.

Felhívtuk az egyik APR szervizét, ahol elmondták, egyelőre iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus készülékekre nem tudnak akkumulátort rendelni, ki hinné, hiány van belőlük. Van viszont iPhone SE-hez, 4-5 munkanapra kell bennhagyni a telefont. Az Apple-től ugyanis csak úgy lehet alkatrészt rendelni, ha a készüléket már otthagyta a delikvens, ez a hülye szabály már régóta él egyébként náluk.

Szóval a fenti telefonok esetében február eleje-közepe után érdemes érdeklődni.

Egyébként ha felhívjuk az Apple központi ügyfélvonalát, ott lefuttatnak egy diagnosztikát a készülékünkön. Ehhez a hívás alatt be kell mennünk a Beállítások — Adatvédelem alá, és az Elemzést választani. Itt megoszthatjuk a diagnosztikai adatokat az Apple-lel. Azonnal, hívás alatt látják az adatokat, nekem elmondták, hogy a tavalyelőtt - 20 hónapja - vásárolt iPhone SE-m 559-szer lett feltöltve, és a diagnosztika szerint éppen nem esik bele a teljesítmény-csökkentett készülékek közé.

diag.jpg

Gondolom ez azt jelenti, hogy nemsokára észreveszem majd a lassulást én is.

Vidéki ügyfeleknek azt javasolták az Apple-nél, hogy keressük meg a Cordon Electronics-et, akik futárral is elviszik a készülékünket, tájékoztatásuk szerint 6000 forintért. A csere itt 9899 forint egyébként, amúgy elfogytak az akksikészletek náluk is. Amúgy két óra alatt cserélik, ha van akksijuk.