Az Apple - ahogy már többször is megírtuk - múlt héten kezdte meg a nyolcadik, kilencedik és tizedik generációs iPhone-ok (iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus) akkumulátorainak hivatalos cseréjét, ám úgy tűnik, hogy nem minden modellhez van elegendő raktárkészlet.

Bár a hivatalos közleményben, melyben az eddigi 79 dollár helyett egy kedvezményes, mindössze 29 dolláros csereakciót meghirdették van egy sor arra vonatkozólag, hogy a különböző típusok által használt telepek elérhetősége változhat, arra vélhetően senki nem gondolt, hogy lesz, akinek egészen március végéig (rosszabb esetben április elejéig) kell majd várnia a sorára.

iphone-6-plus-battery.jpg

Egy belsős dokumentumban a cég azt írja a hivatalos boltban dolgozóknak, hogy az iPhone 6 Plus, illetve 6s Plus tulajdonosok nagyjából két hetes átfutási idővel kell, hogy számoljanak, míg az iPhone 7, 7 Plus, illetve SE modellekhez való akksik szinte azonnal elérhetők.

A Macrumors.com-hoz eljuttatott olvasói levelekből viszont az látszik, hogy egyre több bolt (a beszámolóban a New York, illetve Észak-Karolina államokban lévőket említik) március végére, olykor április elejére ad időpontokat a csere elvégzésének várható időpontját illetően.

Ez a két-három hónapos csúszás, amely várhatóan világ szinten is jelentkezni fog valószínűleg a külsős cégek malmára hajtja majd a vizet, akik hasonló vagy még kedvezőbb áron fogják elvégezni az akksi cserét, más kérdés, hogy ők nem biztos, hogy hivatalos forrásból szerzik majd be a művelethez szükséges új alkatrészt, így nem árt óvatosnak lenni, ha valaki ilyesmin gondolkodik.