Nem először kapom ezt a kérdést, és nem először futottam bele én sem: az otthonomban 3 megabiten kapom az internetet (ne is kérdezzétek), a mobilnetem meg tízszer ilyen gyors, és éppen ezért korlátlan. Sokkal szívesebben töltenék le egy egy-két gigás App Store-os programot tehát úgy, hogy kikapcsolom a wifit, és 4G-n rántom le a cuccot.

Csakhogy iOS-en, App Store-ban 150 megabájtban limitálták a mobilneten letölthető adatmennyiséget, ami a korlátlan csomagok egyre több teret nyerő világában kezd teljesen avíttas szabállyá válni (tavaly szeptember előtt még 100 megabájt volt ez a korlát). Jó, valójában, mivel egy csomó játék 160-180 mega, az Apple a 150 megabájtot sokszor engedi ezekre is, de a nagyobb anyagoknál mégis csak ezt látjuk:

img_3656.PNG

Jó lenne, ha lenne egy egyszerű kis csalás, amivel mégiscsak elérhető, hogy letölthessünk akármekkora programot az App Store-ból.

Tudjátok mit? Van.

A trükk a következő: amikor elindítjátok mobilnetről a program megszerzését az App Store-ban (LETÖLTÉS), az iOS azonosít titeket Touch vagy Face ID-val, és a fenti ablak felugrik: közli, hogy nem tudja letölteni a tartalmat, csak ha wifi hálózatra csatlakozol. Nyomj OK-t. Ekkor az asztalon megjelenik a program ikonja is halványítva, mutatva, hogy ott lesz majd, ha egyszer le tudja tölteni.

Menjünk be a Beállítások — Általános — Dátum és Idő alá, kapcsoljuk ki az automata időbeállítást, és állítsunk be egy tetszőleges jövőbeli dátumot. Lépjünk ki, és azt látjuk, hogy az asztalon máris elkezdi tölteni a programot az iOS.

img_3657.PNG

Szívesen.