almalé és kungfu Rólunk

Az app, ami megtalálja a kiesett Airpodsot, és amit gyorsan le is tiltott az Apple

A héten már bemutattam nektek az Apple új fülesét, amit három nap használat után sokkal jobban szeretek, mint az első órában, de kábé csak úgy, ahogy Sharon Stone-t lehet szeretni az Elemi ösztönben: fantasztikus, amit ücsörgés közben művel, de tudod, hogy bármikor széthentek a jégcsákánnyal.

Az Airpodsnak is tisztában vagyok a hiányosságaival, a nehézkes irányítással, a közepes hangminőséggel, de a teljes vezetéknélküliség és a sok (de nem elég) ponton átgondolt koncepció azért szórakoztat. Az viszont, hogy elhagyod, folyton reális veszély, még ha edzés közben nem is esett ki a fülemből, viszont a mínusz tízben a sapkát akárhol levéve vagy megigazítva például folyton.

Erre a problémára találtak ki egy appot, ami érzékeli a füles jeleit és segít megtalálni lényegében a hideg-meleg módszer segítségével. Arra tehát nem jó, hogy a város másik felében elhagyott darabot megtaláld, de mondjuk a lakásban könnyen megtalálod a szobád, ahol keresned kell.

screen_shot_2017-01-07_at_7_35_30.png

Na és ezt a 4-5 csillagosra tartott appot tiltotta ki végül a boltból az Apple: a készítő nem szegett meg egyetlen előírást sem, egyszerűen csak nem tetszett a vállalatnak a koncepció. Nyilván az a feltételezés, hogy el lehet hagyni egy a testhez semmilyen módon nem rögzített apró kis mütyürt.

Ilyen az, amikor a valóságtorzító mező nem épít, hanem tévutakra visz.



A világ LEGFURÁBB fülhallgatóját adta ki az Apple

Na mi hiányzik belőle? Akit nem érdekel az egész nap, csak a termékteszt, az pörgessen 3:39-re:

Itt tudjátok megvenni és megnézi az AirPods fülhallgatókat.



Itt vannak az új Intelek, hát nem ettől táltosodnak meg a Macintoshok

Az Intel bejelentett egy rakás új Kaby Lake processzort, ezekre épülnek majd a közeljövő Macjei. Bár ha figyelembe vesszük, hogy mennyi idő után érkezett meg például a Skylake a MacBook Próba, akkor a közeljövő helyett nyugodtan használjuk inkább a jövő szót.

Tíz évvel ezelőtt egy-egy ilyen bejelentés még elég nagy hullámokat keltett, generációról generációra simán előfordult 30-40 százalékos gyorsulás, aztán 2010 óta olyan lapos lett a teljesítménynövekedés, hogy azóta három-négy generáció is nehezen hoz össze ennyit.

A mostani eset sem kivétel: a Kaby Lake processzorok szinte semmi gyorsulást nem mutatnak a Skylake-hez képest és nagyítóval kell keresni azokat a termékeket, amik érdemi változást mutatnak.

kaby1.jpeg

A csúcskategóriában lényegében nem történt semmi: már tesztelték az én iMacemben is található 6700K utódát, a 7700K-t és arra jutottak, hogy lényegében hibahatáron belüli a gyorsulás: nemhogy a Skylake-ről, de még a négy generációval ezelőtti csipekről sem éri meg a váltás - sokkal jobb ötlet gyorsabb ssd-t vagy jobb gpu-t rakni a gépbe, persze ezek az ötletek nem a Mac-júzereknek szólnak.

Az alsóházban már valamivel izgalmasabb a helyzet, elvileg a MacBook kategóriában típustól függően összejöhet kábé 10-15 százalék plusz, a MacBook Pro mezőnyében 5-7 százalékra lehet számítani, illetve megjelent egy négymagos, 35 watt fogyasztású csip, amit elvileg bele lehetne rakni a 13-as laptopba, hiszen ott most 28 wattos processzorok dolgoznak, de az Apple nyilván nem lépi majd meg ezt, mert miért lépné.

A korábban pletykált 15 wattos négymagos sehol :(((



Milyen újításokat várunk 2017-ben az Apple-től?

Videóban mondám el. Ha nem érdekel a körítés, miért nem aludtam, mennyire van hideg hogy sikerült az első edzésem, pörgess 4:40-re, ott kezdődik a vonatkozó rész:

 



Két izé, ami az új MacBook Próhoz KELL

A világ nem maradéktalanul elégedett az új laptopokkal és akkor finoman fogalmaztam. Három ponton lehet belekötni a gépekbe, már túl azon, hogy furcsa, grafikus teljesítményt és akkukapacitást érintő hibajelenségek bukkannak fel velük kapcsolatban folyton:

  • - a bemenetek hiányát
  • - a 13-asnál leginkább a grafikus teljesítmény hiányát
  • - a magas árat

Utóbbival sajnos nincs mit kezdeni, talán majd az Apple megoldja egy év múlva ezt a kérdést. Az első kettőre viszont szerencsére van megoldás.

mbp13touch-gray-select-cto-201610.jpeg

A bemeneteket például ezzel a HyperDrive-val lehet pótolni, az első olyan kiegészítővel, ami teljesen kihasználja a Thunderbolt 3 nyújtotta sebességet. Van rajta minden: hdmi, két usb 3.1-es port, egy sima és egy microSD, thungerbolt 3/usb c-portok, ráadásul az egész méretben és színben is tökéletesen passzol a MacBook Próhoz. Amiből következik, hogy Cupertinóban ezt a cuccot akár bele is préselhették volna a házba, ha bármennyire is foglalkoznának a felhasználók igényeivel. Pontosítok: nem igények ezek, hanem szükségletek. Ráadásul ez a kiegészítő ugye képes a Thunderbolt 3 teljes sebességét kihasználni, szóval veszettül gyors. Ja, és éppen ezért mind a 7 port használható egyszerre úgy is akár, hogy közben az egyiken a MacBookot töltöd teljes krafttal. És szaros száz dollárért meg is tudod venni februárban, amikor végre befut.

hyperdrive-hero.png

A második problémára a BizonBOX 2S a megoldás: ez egy külső gpu a MacBookhoz. Pontosabban egy kis doboz, amibe majdnem bármilyen grafikus gyorsítót bele tudsz rakni, hogy az a Thunderbolton keresztül gyorsítsa fel a MacBook Pródat. Bezony, hozzákötöd ezt a gépedhez és a harmatos Intel grafikát megboostolhatod az Nvidia GTX970-től a Titan X Pascalig bármivel attól függően, hogy 450 vagy 2100 dollárod van a projektre: ezek lényegében erősebbek, mint bármelyik Macintoshba szerelt grafikus gyorsító, talán csak a Mac Pro dual D700-asát leszámítva, szóval tök mindegy, melyiket veszed, lesz gyorsulás. Nem minden program alatt, de sok alatt igen, és jobban futnak majd a játékoktól a Final Cutig a programok.

img_9033_1.jpg

Szóval: száz dollár a HyperDrive, az Nvidia GTX 970-nel 449 a BizonBox, ha még 549-et ráköltesz a 2300 dollárért erősre konfigurált 13-as MacBook Pródra, akkor 2849-ért már van is egy olyan, az asztalodon szerteágazó géped, amit mondjuk illett volna egyetlen laptopházba 2300-ért belezsúfolnia az Apple-nek.




süti beállítások módosítása