Az Applere ilyenkor jellemző, ünnepi szezon utáni lassulás helyett jó pár elemző zuhanórepülést, világvégét, Szodomát és Gomorrát prognosztizál az iPhone X eladásait illetően - és forrásként a beszállítóláncra mutogatva állítja, az Apple már most visszavagdosni készül a megrendeléseket.

Mielőtt jobban belemerülnénk, fontosnak tartom kiemelni, hogy a forrás tajvani, szóval mi azért - ahogy az angol mondja - egy csipetnyi sóval fogyasztanánk a hírt, ha lehet.

A szigetországi Economic Daily News híreire alapozó elemzéseket először a Bloomberg kapta fel, cikkjük szerint 50 millióról 30-ra csökkentené a beszállítói megrendeléseket Cupertino. Kapták fel annak ellenére, hogy a cég képviselői többször figyelmeztettek beszállítólánci spekulációk problematikusságára, hiszen a meglehetősen szövevényes, és nagyméretű hálózaton belül igen nehézkes kibogozni a szálakat és valós trendeket körvonalazni a rendelkezésre álló információk alapján.

Az ok az ünnepek utáni visszaesésre pedig nem más, mint a lassan most már örökzölddé váló érv: az X drága.

Szerencsére nem mindenki ilyen borúlátó és gondolja úgy, hogy a csúcskészüléket csak az ünnepi szezonban lehet az emberekre sózni. Az optimistább elemzők szerint az X 1000 dolláros induló ára 740 dollár körüli rekordmagasságokba tolhatja az eladott iPhone-ok átlagárát, ami (ha nem lenne egyértelmű) azt mutatja meg, mennyire hajlandók az emberek a drágább variánsokra költeni.

Szóval úgy néz ki, azok.