A Microsoft még a májusi Build 2017 névre hallgató fejlesztői konferencián jelentette be, hogy az Apple-lel közösen azon dolgoznak, hogy az iTunes év vége előtt elérhetővé váljon a Windows 10-ben lévő Store (Áruház) alkalmazásban. A dolgok jelenlegi állása szerint ugyanakkor erre nem sok esély van.

Az Apple egyik illetékese a napokban úgy nyilatkozott, hogy bár valóban volt egy ilyen cél, sajnos még szükségük van egy kis időre, hogy tökéletesítsék a végterméket. Bár az új céldátumról semmit nem árult el, valószínűleg február-március környékéig megoldják a szoftver finomhangolását.

Joggal merülhet fel ugyanakkor a kérdés, hogy mi a fenének van szükség arra, hogy az iTunes saját termékoldalt kapjon és így bekerüljön a Windows Store-ba, ha egyszer ezer éve letölthető az Apple hivatalos oldaláról? Nos, ennek két oka is van.

ituneswindowsstore-800x450.jpg

Az egyik, hogy a Windows-os felhasználók egyre nagyobb számban szereznek be különböző alkalmazásokat a Windows Store-ból, így azok, akik elsősorban ide járnak vásárolni, nem fognak szembe találkozni az iTunes-zal. Számukra tehát olyan, mintha a szoftver nem létezne.

A másik, hogy a Microsoft az év első felében piacra dobta a Windows 10 S-t, amelyet elsősorban oktatási intézményeknek, valamint tanulóknak szántak. Az olcsóbb Windows-ból jó pár funkciót kiirtottak, melynek eredményeképpen alkalmazásokat kizárólag a Windows Store-ból telepíthetünk rá.

Akik tehát Windows 10 S-t használnak, azoknak nélkülözni kell az iTunes-t, ami azt jelenti, hogy nem tudják szinkronizálni az iPhone-jukat a képükkel, nem tudják elérni az Apple által biztosított különböző tartalmakat, satöbbi. Ezek tehát vélhetően a legfontosabb okok, amiért a Microsoft annyira nagyon szeretné, hogy bekerüljön az iTunes a Windows Áruházba.

itunes_windows_10.jpg

Az már más kérdés, hogy felfoghatatlan, miért tart ennyire sokáig ez az egész az Apple-nek, hiszen magát az alkalmazást nem kell újra írni, egyszerűen csak meg kell oldani, hogy a Windows Store-ból is telepíthető legyen, a frissítések ugyanúgy működjenek, illetve, hogy a változások listáját az Áruházban is nyomon lehessen követni.