A napokban tette közzé 2017-es keresési statisztikáit a Google, melyben kategóriákra lebontva láthatjuk a különböző kifejezéseket, melyekre a felhasználók a legtöbbet kerestek az év során. Szomorú látni az Irma hurrikán első helyezését, Amerika lakossága sajnos idén sem maradt komolyabb természeti csapás nélkül.

A második és harmadik helyen egyaránt idén szeptemberben megjelent iPhone-okat találunk, sorrendben az iPhone 8-at és az iPhone X-et. Ebből azt a következtetést vonhatnánk le, hogy az olcsóbb modell a népszerűbb, ám a helyzet nem ennyire egyszerű.

iphone-8-x-galaxy-s8.jpg

(kép forrása: macrumors.com)

A végül iPhone X-ként bemutatott telefon a sajtóban sokáig iPhone 8-ként keringett, amit pedig végül iPhone 8-ként kaptunk egészen szeptember elejéig iPhone 7s-ként, illetve 7s Plus-ként ismert az internet népe. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor máris egyértelműbbé válik, miért is vesznek olyan sokat az itthon 380 ezer forintról elérhető és mostanra akár azonnal meg is vásárolható iPhone X-ből.

A tech kategóriában az iPhone 8, illetve iPhone X kulcsszavakat nem meglepő módon az idei év másik három nagy durranása, a napokban 10 milliós határt átlépő Nintendo Switch, a legsikeresebb Androidos telefon, a Samsung Galaxy S8, illetve a legerősebb konzol, a Microsoft Xbox One X követi.

Ha tovább boncolgatjuk a listát, találkozhatunk még érdekességekkel. Ilyen a hatodik helyen lévő Nokia 3310, amely a klasszikus típus újragondolt változataként hatalmas népszerűségnek örvendett attól a pillanattól kezdve, hogy szárnyra kaptak a pletykák róla. A másik a OnePlus 5, amely jól jelzi nem csak azt, hogy a cég továbbra is kiváló telefonokat gyárt az 500 euró körüli árkategóriában, de azt is, hogy a világ egyre jobban kezdi megismerni a márkát.