...de a 14-esre és 18-asra úgy hírlik, hogy a jövő év legelejéig kell várni.

Az elvileg ötezer dolláros alapárú modell 32 giga RAM-mal, 1 terabájtos SSD-vel, 27 colos Retina 5K kijelzővel érkezik, illetve a négy-négy USB 3, illetve Thunderbolt 3 USB-C porttal, az SDXC olvasóval és a 10 gigás Ethernettel. Az asztroszürke gép képi megjelenítéséért egy Radeon Pro Vega 56 GPU és 8 gigány HBM2 memória felel. És innen csak feljebb lehet menni konfiggal.

Hogy mennyire gyorsak? Azt hallani, hogy pokolian. A 10 magos verziót tesztelték többen is, és könnyedén bünteti a legdurvább Mac Pro-kat is, úgyhogy kijelenthető, hogy a moduláris, új generációs Mac Pro megérkezéséig ez lesz a legerősebb Apple számítógép.

A Youtube-os Marques Brownlee és Jonathan Morrison is rátehették mancsukat az új modellre, amit jól meg is gíkbencseltek. A 3.0 GHz-es Intel Xeon 10 magos verziója multi-core tesztnél valamivel 37400 fölötti pontszámot mértek, ami közel 45 százalékkal gyorsabb a legütősebb 2013-as Mac Pro átlagos eredményénél (25,747). Ha már számokkal dobálózunk: a 10 magos iMac Pro 93 százalékkal gyorsabb, mint a legutolsó. legbrutkóbb 5K iMac. Durva mi?

 

A legcombosabb konfiggal (4TB-s SSD, 128GB ECCRAM, AMD Radeon Vega 64 16 GB HBM2) valószínűleg jó ideig nem lesz szükség upgradere. Reméljük mi is legalább a második körben benne leszünk már, ha nem az elsőben.