Az Apple frissítette a Store oldalakat, hogy végre tükrözzék is azokat a pozitív változásokat, amikről a híroldalak már korábban beszámoltak. Bizonyos piacokon akár már 2-3 napon belül is kézhez kaphatják a vevők a legújabb generációs zászlóshajónak szánt iPhone-t.

Az USA-ban 3-5 napot kell várni, függetlenül attól, hogy kártyafüggetlen, vagy AT&T/Sprint/Verizon-függő X-et választunk. A T-Mobilenál némileg több idő kell, ott 9 napra taksálják a várakozást. Jól mutatja az Apple változó piaci prioritásait, hogy Kanada mellett Kínában is akár már 1 nap alatt átvehető az X, de még legrosszabb esetben is csak 3 napra van szükség.

A bolti átvétel is jelentősen javult a múlt héthez képest is: az USA nagyvárosaiban szinte mindenhol elérhető. A készletjavulás leginkább annak tudható be, hogy az LCP LTE antennarendelések egy részét az Apple kiadta egy második gyártónak, illetve elhárultak a TrueDepth gyártásával kapcsolatos üzemi problémák is.

Az alkatrész ellátási akadozások megszűnésével a Foxconn teljes gőzre kapcsolhatott, így cirka napi félmillió készüléket tol ki a gyártósorokról a korábbi 50-150 ezerhez képest. Az Apple egyébként legutóbb november végén frissítette a Store-t szállítási időváltozások kapcsán.