Amíg a számítógépek biztonsága csak arról szólt, hogy ellopják a személyazonosságunkat, a bankkártyaadatainkat, a meztelen képeinket, még lehetett viccre venni a dolgot. Na jó, akiknek loptak el adatait, nem találta humorosnak a dolgot, de a többiek popcornt zabálva hátradőlhettek, hogy hehe, nekem ilyen nem lehet, mert… mindegy, hozok egy sört.

brookfield-homekit.png

Viszont amikor a feltörések a fizikai világban látható, megfogható változásokat okoznak, akkor már kezd durvulni a dolog. Mint most, amikor egy HomeKit rést találva egy csapat hozzáfért egy lakás okoseszközeihez, elérve a termoszátotkat, konnektorokat, lámpákat, de a garázsnyitót és a bejárati ajtó zárját is ellenőrzés alá vonták. Legalábbis a 9to5Mac azt állítja, számukra demonstrálták a hibát.

Azóta szerveroldalon átállított valamit az Apple, és a rést befoltozták. Viszont felvet kérdéseket, hogy ha ez egyáltalán lehetséges, akkor mi a határ. Mert egy dolog, hogy ellopják minden pénzünkat, de ha be is jutnak a lakásunkba, és emellett megisszák a sörünket, az megbocsáthatatlan.