A Redditen szúrták ki szemfülesek, hogy az Apple ősszel bemutatott 4K-s videók lejátszására képes új Apple TV-jére egészen elképesztő, 4-5 hetes szállítási időt írnak. Ez nem egyedülálló jelenség, magyarul nem csak az online megrendeléseket illeti, ugyanis - állítólag - a legtöbb Apple Store kifogyott a 64 GB-os háttértárral rendelkező, 199 dolláros (itthon 70 ezer forintba kerülő) eszközből.

apple-tv-4k-64gb.jpg

A cég azt tanácsolja, hogy akik mindenképpen még az ünnepek előtt szeretnének maguknak egyet, azok kvázi felejtsék el a hivatalos Apple boltokat és nézzenek körül máshol (hivatalos viszonteladók, nagy multi áruházak, stb.).

A valamivel olcsóbb, 32 GB-os modell ugyanakkor szinte mindenhol van raktáron, már csak ezért is furcsa, hogy ennyire kifogytak az áruházak a drágábbik variánsból, hiszen a két eszköz között az alaplapjukra forrasztott memória chipek méretében van csupán különbség.

Ami tény ugyanakkor, hogy a differencia mindössze 20 dollár (nálunk 7 ezer forint), így elképzelhető, hogy a többség - teljesen érthető módon - a drágábbik AppleTV mellett teszi le a voksát.