A Bloomberg írt egy cikket “Miért van három évvel elmaradva az Apple HomePodja az Amazon Echója mögött” címmel. Ebben pedig érdekes részleteket írnak az Apple 2017-re ígért, de idén végül meg nem jelenő okos hangfalairól.

apple-homepod.jpg

Először is azt, hogy a termék tervezése öt évvel ezelőtt kezdődött, egy mellékes hobbiprojektként. Egy csapat mérnök gondolkozott azon, hogy egy normális hifi-rendszert fejlesszenek ki, ami joban szól, mint az akkor kapható Bose, JBL és Harman Kardon szobai hangszórók. Szóval nagyok voltak az elvárások, és inkább a hangzás terén - nem Siri kiegészítőnek indult.

És ez egy fontos tény, hiszen végül nem is elsősorban Siri kiegészítő lett. Ezért nehéz összehasonlítani egy Amazon Echóval mondjuk.

2014-ben már két éve dolgoztak a prototípuson (sőt, többön is, az egyikük állítólag nagyjából egy méter magas volt), ekkor foghattak kézbe először egy Amazon Echót. Először elvicceltek vele, hogy az ipari kémkedés már a hobbiprojektekre is működik (pedig az Amazon állítólag két évvel előttük, 2010-ben elkezdte a fejlesztést), aztán szétszedték a cuccot, és kénytelenek voltak elismerni: jobb, mint az ő prototípusuk. Azóta eltelt három év, és még mindig nem tudjuk, hogy hangzásban mit sikerült elérni.

Az viszont biztos, hogy hangutasítások terén az Echo és a Google Home lekörözi majd a HomePodot, utóbbin ugyanis legfeljebb az iPhone-onkat érjük el, utóbbiakra már fejlesztenek jó kis appokat, így egyre több utasítást értenek meg, és konkrétan rendelnek helyettünk dolgokat a netről például.