Nem kell sokat várnunk, hamarosan jön az Apple által korábban már beígért frissítés a most ősszel bemutatott telefonokra. Az erre képes modellek, tehát az iPhone 8, a 8 Plus és az X a frissítéssel elvileg a korábban megírt 5 wattos töltésen felül már a 7.5-es Qi-kiegészítőket is támogatni fogja. 

airpower_1.jpg

A fülest elvileg a MacRumors kapta egy kiegészítőgyártó cégtől és tesztelték is a bétát futtató telefonjukon és míg a maximum 5 watt-tal tölteni képes charging mat 30 perc alatt 14 százalékot, míg egy a gyorsabb Qi-szabványt támogató 7.5 watt-os mat 20 százalékot töltött. A tesztet Airplane Mode nélkül, valós felhasználást emulálva végezték.

Ezen felül az is kiderült, hogy a 7.5 wattos vezeték nélküli megoldással a gyári kábeles töltésnél is gyorsabban sikerült újra megtölteni delejjel a készüléket. Persze ezzel még mindig van hova fejlődni, a Qi 1.2-es sztenderd már a 15 wattos töltést is támogatja és ezzel jópár gyártó már él is.

Aki szeretné ezt kihasználni, az egyébként a Belkin és a Mophie eszközeivel is megteheti, ugyanis mindkét gyártó kirukkolt már 7.5-es töltővel. Persze a third party kiegészítők nagy része még mindig elvérzik 5 watt fölött, így a vásárlásnál érdemes odafigyelni. A bejelentett gyári AirPower watt értékeiről egyelőre nem tudunk semmit.