A szeptemberi keynote-ról valószínűleg az iPhone X debütálása maradt meg a legtöbb ember fejében, ám egy csomó minden más is bemutatásra került azon az eseményen, többek között a jövő év elején érkező, AirPower névre hallgató fehér színű vezetéknélküli töltő is.

airpower.png

A szokásos kör alakú megoldás helyett az AirPower egy nagyobb téglalap alakú felülettel operál, melynek elég nyomós oka van, méghozzá az, hogy így egyszerre tölthetjük majd rajta az új iPhone-ok (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X) egyikét, egy harmadik generációs Apple Watch-ot és az új AirPods vezetéknélküli fülest is - vagy két telefont, ha az utóbbiak közül egyikkel sem rendelkezünk.

airpower_poland.PNG

Az Apple bár hivatalosan valóban bemutatta a terméket, pontos megjelenési dátumot mindezidáig nem közölt, ahogy a Qi szabványt használó egység árcéduláját is teljes homály fedi. Pontosabban fedte egészen idáig, ugyanis egy lengyel webshopra véletlenül kikerült a termék, mely bár megvásároltható nem volt és a beérkezés dátumát is hiába kerestük az adatlapon, a 999 zolotyis ár félreérthetetlen volt.

airpower.jpg

Ha figyelembe vesszük a lengyel és a magyar ÁFA kulcsok közti különbséget (23 vs 27 százalék), akkor hamar kiszámolható, hogy - amennyiben nem elírásról van szó - az AirPower itthoni ára várhatóan 75 990 forint lesz. Bízunk benne, hogy ez csupán valami félreértés és a feltüntetett ár nem a valóságot tükrözi, hiszen a ma kapható, gyorstöltésre is alkalmas Qi-kompatibilis vezetéknélküli töltők egyike sem kerül 10 ezer forintnál többe, így ez a horribilis felár nehezen lenne indokolható az Apple részéről.