Cupertinoban is kezdik már kapisgálni, hogy kezd egy kicsit elszaladni a ló a telefonjuk árával - erre utal legalábbis Ming-Chi legújabb kiadott elemzése. A korábban felreppent pletykáknak, miszerint a jövő évi csúcs-iPhone a hátlapra is TrueDepth kamerát kapna, tehát valószínűleg nem igazak - mondja a KGI elemzője annak ellenére, hogy korábban ő is valami ilyesmit vélt előrelátni.

iphone-x_1.jpg

Értesülései szerint tehát a jövő évi modell esetében leginkább az  előállítási költségek és vele együtt a végső fogyasztói ár csökkentésére, illetve a következő modell időbeli csúszás nélküli, számottevő készlettel elrajtoltatására koncentrálnak majd. Az X család tehát bővülne és az egyik logikus pletyka alapján a legvalószínűbb vonal egy 6.46 hüvelykes iPhone X Plus lenne 2018-ra.

A 999 dollár ugyanis már az az árkategória, ami nem csak az itthon vevőkörnek fáj, de erre már lassan a tengerentúlon is elkezdik szívni a fogukat a potenciális vásárlók. A hátlapi TrueDepth kamera azért szerinte ha nem is jövőre, de előbb vagy utóbb azért megérkezhet a jövőbeli modellekre.

Eközben a Qualcomm és az Apple között kialakult patthelyzetet Cupertino elég konkrét huszárvágással oldaná meg, ugyanis a 2018-as iPhone és iPad modellekbe már egy darab Qualcomm által gyártott LTE chip se lehet - ha a hírek igazak. A Wall Street Journal értesülései szerint az Apple a jövőben csak az Intel és talán a MediaTek modemjeit használná a következő generációkhoz.

A hírek szerint az Apple elég kényelmetlen helyzetben van, ugyanis a Qualcomm az LTE chipek teszteléséhez szükséges szoftvert tart vissza tőlük, így lényegében kényszerpályán mozognak.