Úgy tűnik az Apple-nél már jövőre belelőhetik a még 2013-ban bevezetett ujjlenyomatos azonosítást a Napba, legalábbis Ming-Chi Kuo ezt állítja legfrissebb befektetői jegyzetében. És miért pont most és ebben ne lenne igaza?

face-id-dystopia_3.jpg

Kuo szerint a Face ID alkalmazása komoly előnyt jelent az Androidos gyártókkal szemben, akik számára akár évekbe is telhet, míg a TrueDepth kamerához fogható technológiát képesek előállítani. De ezt már eddig is tudtuk, ezzel csak a pár héttel ezelőttieket ismételte és erősítette meg. Most viszont merőben új infóval is szolgált, mely szerint:

az összes 2018-as iPhone modell Face ID-val érkezhet majd.

Az új funkció pedig véleménye szerint a jövőre érkező iPhone-ok egyik fő selling pointja lehet ismét és maradhat is egészen addig, amíg a konkurencia fel nem zárkózik. De ez még nem minden: Ming-Chi szerint az összes telefon perem nélküli, egész képernyős dizájn lehet majd, ami akár azt is jelentheti, hogy a 8-as szériából bizony már nem lesz S kiadás.

A KGI elemzője szerint már a jövő évi iPad Pro modellek is átállhatnak az új autentikációra. Ez persze azt jelenti, hogy a régóta pletykált, kijelző alá integrált Touch ID megoldásnak is annyi lehet. A dolognak kicsit azért ellentmond, hogy maga a szoftverfejlesztési főnök, Craig Federighi utalgatott rá korábban, hogy a cég még nem áll teljesen készen a Touch ID kezének végleges elengedésére minden termék esetében.

Bár szerinte is a Face ID a biometrikus azonosítás jövője, azt is elismerte, hogy vannak olyan helyzetek, ahol más eljárás vagy ezek különböző módon kombinált alkalmazásai több értelemmel bírhatnak.