Továbbra is az a pletyka járja, hogy az Apple nem képes annyi iPhone X-et gyártani, amennyire optimálisan szükség lehet a beindításhoz. Mivel csak az előrendelők száma több millió szokott lenni, így elég karcsú az a nemhivatalos állítás, hogy

heti 400 ezer darabot tudnak gyártani,

és hogy ez óriási emelkedés a korábbi heti 70 ezerhez képest. A szűk keresztmetszet természetesen a 3D-s arcfelismerő, az az alkatrész, amire alapozva az Apple bemutatta az idei főficsört, a Face ID-t.

Mondom, állítólag.

iphone_x_gallery1_2017.jpg

És hogy ez miért tökönlövés? Mert jön a karácsony, és az Apple szépen alávágott az iPhone 8-as eladásoknak azzal, hogy egy másik, izgalmasabb frissítést ígért még idénre, igaz, sokkal drágábban. És állítólag jól fogynak az iPhone 8 Plusok, de annyira biztosan nem, mintha nem jönne az iPhone X. Ebben a negyedévben pedig, tehát októbertől karácsonyig legutóbb 78 millió iPhone-t adtak el.

Mi van, ha az iPhone X idén nem lesz képes kivenni a részét a karácsonyi hajtásban, csak hiánycikként, de a vásárlók csak azért sem vesznek a korábbi két évvel megegyező dizájnt?

Jó, tragédia nem lesz, mondhatnánk, majd vesznek januárban. De a karácsony mégis karácsony, és ha nem lesznek úrrá a problémákon, akkor tíz-húszmillió eladott telefont bukhatnak idén, alsó hangon.

A B verzió, hogy az egész bottleneck sztori az Apple szivárogtatása, amivel már megint - ahogy minden évben - elhisszük, hogy a nemsokára milliós darabszámban elkapkodott drágatelefon birtoklása valójában kegy, így pedig, ha el is veszítenek papíron tízmillió vásárlót, nyernek negyvenet.