Ming-Chi Kuo, a KGI Securities ellátási láncok elemzésével foglalkozó szakembere pénteki nyilatkozatában meglepő kijelentéseket tett. Nagyon úgy fest, hogy az Apple továbbra is gondban van a Face ID alapjául szolgáló TrueDepth kamera gyártásával, amely így erősen visszaveti az iPhone X termelésénel felfuttatását. Kuo szerint ugyanakkor jövő év elejére a helyzet jelentősen javulni fog és az ünnepi időszakra már elképzelhető, hogy nem kell árgus szemekkel vadászni, hogy találjunk egy boltot, ahol a telefon van is készleten.

Az iPhone 8 Plus eladások állítólag a vártnál jobban alakulnak, míg az iPhone 8 Kuo véleménye szerint az ünnepek után, mire az iPhone X termelése felfut kikerül majd a vásárlók nagy részének látóköréből - függetlenül attól, hogy az utóbbi egy lényegesen drágább modell. A háttérben az állhat, hogy a korábbi modellek tulajdonosai vélhetően nem akarják további 2-3 évig ugyanazt a dizájnt bámulni.

23152-28897-iphonex-l.jpg

Márpedig egy tavaly év végi felmérés szerint csak Amerikában 48.4 millió iPhone 6/6 Plus tulajdonos volt, míg az iPhone 5s-t, illetve annál régebbi változatot birtoklók száma megközelítette a 22 milliót. Van tehát durván 70 millió potenciális vásárló, akik jó eséllyel kacsintgatnak az iPhone X felé és nem jöhet számításba egy fizikailag sokkal nagyobb kütyü, mint például az iPhone 8 Plus.

Kuo egyébként az idei naptári évre 210-220 millió eladott iPhone-nal számol, míg a jövő esztendőre ennél valamivel optimistább számot vizionál - a leszállított darabszámot valahova 245, illetve 255 millió közé várja. Véleménye szerint az iPhone X ráncfelvarrott változatától sok újdonságra nem lehet számítani, elsősorban a gyártás stabilizálásában várható komolyabb előrelépés.