Ha a beszállítói prognosztizációk és az előzetes elemzői becslések nem tévednek hatalmasat, az a mókás helyzet állhat elő, hogy az Apple telefonjának komponenseiből több pénz jöhet be koreaiak vonatkozó alvállalataihoz, mint az anyacég zászlóshajó készülékének alkatrészeiből.

A Wall Street Journal közölte a Counterpart Research adataira támaszkodó elemzését, amiből az is kiderül, hogy a Samsung által leszállított komponensek miatt minden eladott iPhone X után 110 dollár üti a nagy rivális markát. Ők szállítják többek között a kijelzőt, több chipet, az akkuk egy részét és egyéb apró komponenseket is.

Összehasonlításképpen egy Galaxy S8-ban összesen 202 dollárnyi házon belül készült komponens található. A cikk szerint a kutatóintézet becslései alapján 130 millió X-et adnak majd elvárhatóan 2019-ben, a szám az S8 esetében 50 millió. Végeredményben tehát Cupertinotól 14,3 milliárd dollárt kaphatnak jövőre, miközben saját készülékükön 10,1 milliárdot kaszálhat a Samsung komponensgyártó részlege.

Nem árt figyelembe venni, hogy az X handicappel indul: az S8 már április óta forgalomban van, a csúcs-iPhone pedig csak novembertől lesz elérhető. 

Nyilván az Apple-t is zavarja, hogy a készülék árának tíz százaléka még mindig az ősellenséghez csorog be, így ahogy arról korábban írtunk is, többekkel együttműködésben vásárolnák fel a Toshiba memória-divízióját és vadul folynak az együttműködési tárgyalások az LG-vel az OLED gyártás viszonylatában - ezek a lépések várhatóan tovább csökkenthetik majd a cégnek egyre terhesebb függőséget a Samsungtól.