Ez egy ilyen iPhone X-es nap, de hát mit csináljunk, ha az Apple-pápa Ming-Chi megint megnyilatkozott. És mondá:

Az Android-os versenytársaknak akár több, mint 2,5 évükbe is telhet, mire replikálni tudják a TrueDepth kamera által lehetővé tett iPhone X funkcionalitást és felhasználói élményt.

A KGI Securities vezető elemzője ezzel egyrészről megerősítette korábbi állítását, amiben a telefon újításainak technikai aspektusairól beszélt, másrészről rá is tett egy lapáttal, mivel úgy véli, hogy a felhasználói élmény mímelése még a korábban jósolt 1,5-2 évnél is több időt vehet igénybe.

A kameratechnológia igen komoly előnyt jelenthet Cupertinonak egészen 2019-ig, így a high-end okostelefonok szegmensében komoly növekedési potenciálja van az iPhone-nak annak ellenére is, hogy a gyártási kapacitás erősen korlátozott lesz még legalább idén, de talán még a jövő év első 1-2 negyedévében is.

Annyira korlátozott, hogy az idénre prognózott korábbi 40 milliós eladott példányszámot is revideálta most némileg, jelenleg úgy hiszi, idén 30-35 milliót tudnak legyártani és minden bizonnyal el is fog fogyni mind, mert a kereslet elképesztően magas már most - pedig még ki se jött a készülék.

A sors fura fintoraként pont az előnyt jelentő technológia lehet a púp a gyártási kapacitásnövelés hátán, ezt korábban több forrás is megerősítette. Az Apple malmára hajthatja a vizet az is, hogy a Google-nek és a Samsung-nak is át kell esnie ezeken a problematikus fejlesztési és gyártási fázisokon, hogy hasonló funkciókat tudjanak integrálni termékeikbe.

Bár a Samsung már adott ki arcfelismerésre képes eszközt, a tracking ott csak kétdimenziós, ami sokkal kevésbé biztonságos, ráadásul könnyebben is átverhető.