Nem sokkal az iPhone 8 tegnapi rajtja előtt került ki egy újabb videó az Apple hivatalos YouTube csatornájára, melyben összegyűjtöttek nyolc olyan újdonságot, melyek miatt a vásárlók szeretni fogják az új készüléket.

Bár Tim Cook folyamatosan azt nyilatkozza, hogy nagyon örül a legújabb iPhone fogadtatásának, mind a hazai, mind a külföldi fórumokon azt olvasni, hogy a felhasználók, illetve a potenciális vásárlók többsége megvárja az iPhone X startját, de akadnak olyanok is, akik egész egyszerűen már nem hajlandók fizetni a "sokadik rókabőrért" - utalva ezzel a három éve változatlan dizájnra.

screen_shot_2017-09-12_at_19_59_10.png

Pár napja megírtuk, hogy az iPhone X alkatrész ellátása körül ismét van némi gubanc, így várhatóan idén a vártnál is jóval kisebb példányszámban kerül majd a piacra, miközben az iPhone 8-at gyakorlatilag körül lengi egy fajta érdektelenség. Volt olyan nagyvárosi Apple Store, ahol alig harminc ember állt sorba a nyitás pillanatában a telefonért, a londoni Regent Street-i flagship store előtt is csak lézengtek az emberek, miközben alig pár éve még kígyózó sorok voltak úgy az iPhone 4-ért, mind az iPhone 6-ért.

Az Apple tehát nem véletlenül készül egy rakás videóval, hiszen most először úgy fest, az embereket kisebb túlzással győzködni kell azért, hogy újabb 2-300 ezer forintnak megfelelő pénzmennyiséget költsenek egy telefonra. Íme az a nyolc dolog, ami miatt mindenképpen odáig leszünk az iPhone 8-ért:

  • a leginkább ellenálló üveg borítás a mobiltelefonok között 
  • Portrait Lighting (kizárólag az iPhone 8 Plus esetében)
  • vezetéknélküli töltés
  • az A11 a világ legerősebb, mobiltelefonba épített rendszerchipje
  • a világ legnépszerűbb kamerája
  • vízállóság
  • új Retina HD kijelző True Tone támogatással
  • kiterjesztett valóság támogatása

Az új iPhone 8, illetve iPhone 8 Plus Magyarországon szeptember 29-től, azaz jövő péntektől vásárolható meg, a kisebbik modell induló ára 264 900 Ft, míg a nagyobbik, kétkamerás verzióért legalább 303 900 Ft-ot kell a pénztárnál hagynunk.