Bár a show-t egyértelműen ellopta, tegnap az iOS 11-en kívül egy sor egyéb tök fontos szoftverfrissítés is kijött, vegyük is ezeket végig gyorsan:

tvOS 11:

A negyedik és ötödik generációs Apple TV-vel kompatibilis firmware, ami egetrengető változást nem hoz, de azért itt-ott azért látható előrelépés. 4K tartalmak, AirPlay 2 és AirPods - ezentúl mindet teljes mellszélességgel támogatják az új tvOS-t futtató eszközök. A helyi idő alapján az eszköz automatikusan vált a Light és Dark módok között.

Ha egy háztartásban, illetve egy fiókon több Apple TV van, a home screen mindegyiken ugyanolyan lesz, az eszközök egymás között szinkronizálnak, ha úgy kívánjuk. Az élő hír és sportműsorok egy későbbi frissítéssel érkeznek, illetve nem sokára támogatottá válik az Amazon Prime Video alkalmazás is.

watchOS 4:

watchos4.jpg

A talán legelőször szembetűnő változás a vertikálisan scrollozható app dock, jöttek új számlapok, ami közül a leglátványosabb a Siri-s, ami proaktívan számunkra releváns infókat mutogat egész nap az időtől elkezdve a naptári bejegyzéseken keresztül a legfrissebb vezető hírekig. Változott a Music app, pl. a Now Playing nézetben ki is írja, hogy éppen mit hallgatunk, ha rápillantunk óránkra.

Az Activity app is frissült a személyre szabott helyzetjelentésekkel - azonnal megtudjuk, ha közel járunk kitűzött, direkt ránk szabott fitneszcéljaink eléréséhez, illetve macerál is minket, ha még fel kell töltenünk aznapi gyűrűinket. A Workout alkalmazás gyorsabban indítható, egy érintéssel kezdhetők is az edzések. Javult az úszáskövetés. Edzés esetén az óra mostantól automatikusan Ne zavarj módba kapcsolja magát.

Safari 11:

Bár 11-es a High Sierra alapértelmezett böngészője lesz, az Apple kedden külön is kiadta a Safari legújabb verzióját a macOS Sierrára és az OS X El Capitanra is. Örülhetünk, ugyanis a böngésző a legtöbb oldalon automatikusan blokkolja az elinduló hangokat - beállíthatjuk univerzálisra a tiltást, de akár fehérlistázhatunk is pár oldalt, ha éppen úgy tartja úri kedvünk.

A böngésző összességében gyorsabb és jobb lett, a HTML audio és videólejátszó új irányítást kapott és javítottak az AutoFill pontosságán is. Az Intelligent Tracking Prevention bevezetésével az Apple felveszi a kesztyűt a cross-site trackinggel szemben. Külön-külön, szájtonként bindzsizhetővé válnak az autoplay, tartalomblokkolók és a Reader mód beállításai. Maga a High Sierra amúgy szeptember 25-én érkezik.

Akik futottak még: Xcode 9, TestFlight és a Swift Playgrounds. Akit érint, nézzen rá ezekre is.