Sajnos rossz hírünk van azoknak, akik már előre csorgatják nyálukat az iPhone X-re itthon. Kuo atyánk megnyilatkozott és nagyon úgy tűnik, hogy bár szerinte az Apple idén várhatóan 40 millió darabot fog tudni leszállítani a tizedik évfordulós modellből, ez sem lesz elég a kereslet kielégítéséhez.

faceidangle-800x644.jpg

Pénteken kikerült jegyzetében egyébként pozitívan méltatja az új modellt, a Face ID például szerinte kiváló eszköz az Apple kezében arra, hogy a versenytársak közül kiemelje telefonját, ráadásul a fullscreen dizájn és az impresszív AR képességek is igen jó hatással lesznek a számokra.

Innentől már tényleg minden azon múlik, hogy tud-e Cupertino eleget gyártani belőle. Itt jön a hidegzuhany: Kuo szerint az Apple a keresletet csak valamikor 2018 első felében lesz képes utolérni. A szűk keresztmetszet továbbra is az OLED kijelző, illetve a Face ID-hoz is szükséges előlapi kameramodul. Ezek miatt a napi legyártott mennyiség jelenleg mindössze 10 ezer.

A KGI elemzője alapján a várakozás akkora, hogy amennyi vevőt ezzel idén elvesztenek, annyivel több lesz jövőre: az iPhone X idei eladási számaira prognosztizált 50 milliót 40-re csökkentette, azonban 2018-ra összesen 90 milliót jósol a korábbi 80 helyett.

Bár megjegyzi, hogy számos befektetőt eltántoríthat a telefon magas indulóára és a Face ID piaci fogadtatása, ő nem osztja az aggályokat, legalábbis hosszútávon biztosan nem.