Volt egy kis bakinak tűnő pillanat a keynote-on, amikor a Face ID-t demózó Craig - akinek a vezetéknevét nem írom le, mert lehetetlen megtanulni - telefonja nem oldott fel automatikusan. Megfogta, unlock-olni akarta, de a telefon a passcode-ot kérte. Egy kínos heherészés volt a reakciója a vezérnek, aki gyorsan átlépett a problémán, és folytatta a show-t.

Egyesek ezután támadták az Apple-t, hogy egy ilyen kiforratlan technológiát mutat be, ami nem képes működni a bemutatón. Mások megvédték őket, hogy még biztos megjavítják a dolgot a startig. A legvalószínűbbnek az a feltételezés tűnt, ami szerint a demókészüléket előtte kapcsolták csak be, így az első unlock-nak mindenképp passcode-osnak kell lennie.

De nem. Az Apple most elmondta, mi történt.

Mint írták, az asztalon heverő demó iPhone, ami Craigre várt, arccal felfelé pihent, végig az előadás alatt. Akik az asztalhoz léptek Craig előtt (update - nem egyértelmű a leírásból, de valószínűleg használták is a telefont) ugyan nem vették észre, de a Face ID folyamatosan próbálta őket beazonosítani, hogy egy felfelé suhintás esetén már adja is a home screent. Nem sikerült neki, és mivel túl sok helytelen próbálkozás történt, a telefon már csak passcode-dal indult el.

Magyarul: a Face ID pont úgy működött, ahogy elvárták, még annál jobban is. Szerintem mindenki, aki szeretett volna egy szorult helyzetből pozitív eredménnyel kimászni, valahogy így tervezte (csak sosem sikerült),