Holnap este hétkor kezdődik az Apple iPhone és Apple Watch bemutatója (mi is közvetítjük itt a blogon), egy idő előtt kiszivárgott iOS 11 GM-nek köszönhetően azonban többet tudunk az idei titkos telefonról, mint a korábbi nemtitkosakról együttvéve. És persze a hétvégén folytatódott a kódfejtés és szivárogtatás.

Aki szeretne még bármin meglepődni, ne olvasson tovább.

Steven Troughton Smith szerint az idei iPhone-ok neve végül iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X lesz. Korábban iPhone 8-nak hívták a pletykák a csúcstelefont, de most kiderült, hogy ez a sima 7-es upgrade-je lesz. A szuper-iPhone neve után egy X-et írnak, utalva a telefon tíz éves évfordulójára, és kiemelve, hogy ez a telefon nem a sorban következő fejlesztés, hanem egy kicsit kilóg a sorból. A korábbi fejlesztési ütemnek megfelelően kiadott két telefon a nyolcas, ezzel az Apple azt sugallja, hogy 

aki iPhone X-et vesz, az a jövőt kaparintja meg.

A jövő állítólag 1000 dollárról indul majd.

Az iPhone 8-as állítólag két giga RAM-ot kap, a Plus modell és az X hármat. 

iphone-81.jpg

Az iPhone X-ben egy hatmagos chip dolgozik majd, ebből négy mag kis teljesítményű, Mistral névre hallgató, kettő pedig magasabb teljesítményű “Monsson” mag. Mindegyik külön címezhető. 

Az iPhone X 12 megapixeles hátlapi kamerával 60 fps-sel 4K-s videót készít majd, 1080p-s videót pedig 240 fps-sel is tud. De egy 30 fps-es 1080p-s videót az előlapi, 7 megapixeles is simán rögzít.

Találtak a kódban egyértelmű utalásokat a vezeték nélküli töltésre vonatkozóan is, sőt az is kiolvasható a kódból, hogy 3D-s animációkat mutat a telefon töltés közben. 

Guilherme Rambo, 2017 szivárogtató-hőse pedig megosztott pár videót is arról, hogyan működik majd a Face ID, láthatunk animációt az első arcszkennelésről (forgatni kell az arcunkat körbe), valamint a beolvasásról is láthatunk példát.