Steven Troughton-Smith, aki idén Guilherme Rambóval együtt szállítják a kiszivárgott vagy véletlenül kiadott operációs rendszerekben található információkat be nem mutatott Apple termékekkel kapcsolatban, és akiket már családtagként bátran nevezhetünk Steve-nek és Rambónak, szóval Steve, aki még a bemutató előtt egy nappal is ádázan túrja az iOS 11 GM kódját, talált utalást egy új Apple TV-re is.

Holnap az új Apple Watch és a három új iPhone mellett ezt is bemutatják, simán eltart a show héttől fél tízig.

apple-tv-4th-gen-siri-remote.jpg

Na, szóval a készülékről kiderült, hogy az A10X Fusion chipjét kapja majd meg, vagyis a második generációs 12,9-es iPad Pro motorját, így a hobbi set-top-box a szerény, szemlesütős szerepből egycsapásra egy szédítő vadállattá változik holnaptól. 3 giga RAM-ot is kap a vas, vagyis annyit, mint az idén megjelenő iPhone X.

A mostani Apple TV-ben A8 chip (iPhone 6-ban is ez van) található 2 giga RAM-mal. 

Az izmosodás természetesen köszöhető a 4K-s felbontás támogatásának, ami nagyobb cache méretet és izmosabb processzort feltételez, de ezek a specifikációk az Apple TV-t másra is alkalmassá teszik majd. Például a mostaninál sokkal komolyabb konzol képességeket biztosítanak, durva játékok várhatóak a tévére.

Minecraft 4K meg minden.