A jövő keddi esemény előtt az Apple kiadta tesztelésre kiszivárgott az iOS 11 Gold Master (GM) verziója, ami az utolsó béta a végleges szoftver előtt. Ez már általában meg szokott egyezni a végleges operációs rendszerrel, így meg lehet vizsgálni az utolsó simításokat, valamint olyan utalásokat is találni ezekben a verziókban, amik a még ki nem adott termékekről adnak információkat.

És ez most sem volt másként.

Kezdjük a legkevésbé érdekes dologgal: az új tapétákkal. Elég retrós lesz ebben a tekintetben ez az év, nézzétek, melyik megoldás lesz a legszembetűnőbb:

ios-11-gm-wallpaper.jpg

Nem lehet nem észrevenni a fekete háttér kiemelését, ami egy OLED panelnél szembetűnő.

De azért a virágok is elég jól néznek majd ki:

ios_11_gm_wallpaper_flower_fritillaria.jpg

Itt találtok 16 új wallpapert.

Kiderült a szoftverből az is, hogy az Apple bevezet egy Portrait Lighting nevű algoritmust, ami az iPhone-ok portrékészítő képességeit egészíti ki fényelős effektekkel. Különféle lehetőségek közül lehet választani: Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono, és Studio Light. Ezek szimulálják a különféle profi fényelős technikákat, kíváncsiak leszünk.

Valamint ilyen új videókészítési felbontásokat és bitrátákat olvastak ki:

1080p HD with 240 fps 480 MB with 1080p HD at 240 fps

4K at 24 fps (Footer) 270 MB with 4K at 24 fps (film style) (HEVC Footer) 135 MB with 4K at 24 fps (film style)

4K at 60 fps (Footer) 450 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother) (HEVC Footer) 400 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother)

Úgy tűnik, a felbontás 1125×2436 lesz (az iPhone 7 Plus 1080 x1920).

Az arcfelismerő rendszert Face ID-nak hívják majd. 

Az új gombelrendezésbe ad belepillantást az SOS mód aktiválását mutató jelzés:

screen-shot-2017-09-08-at-9-31-26-pm.png

A Sleep gomb kétszeri megnyomásakor az Apple Pay kártyákat látjuk majd, hasonlóan az Apple Watch-hoz. Az oldalsó gomb számtalan új funkciót kap majd, az Accessibility beállítások is innen érhetőek el (korábban a Home gomb háromszori megnyomása aktiválta például az első indítás után a VoiceOvert, hogy a látássérülteknek se kelljen segítség a telefon megvásárlása után), ezzel lehet majd előcsalni a Type to Siri funkciót (gépelhetünk a Sirinek).

Hogy a Home és a Sleep gombok régi funkcióit e mellett hová sűrítik be, egyelőre rejtély.