Egy ideje már tudni lehet, hogy fog kinézni az iPhone 8 és minden jel arra mutat, hogy Home gomb sem az elején, sem pedig a hátulján nem lesz. Jogosan merül fel a kérdés: hogy lehet majd visszatérni a főképernyőre?

Eddig csupa olyan megoldást láttunk, ahol egy virtuális Home gomb segítségével oldották meg ezt a funkciót, ám most először szivárogtak ki olyan infók, melyek homlokegyenest más megközelítést tartalmaznak.

iphone8dummy4-800x500.jpg

Az iOS 11-et egy ideje már tesztelik és az iPadeken és meglepő módon arra senki nem gondolt, hogy az ott látható alkalmazások közötti váltásért felelő mechanizmust simán fogja az Apple és átülteti a következő iPhone-ba. Pedig nagyon úgy fest, hogy ez fog történni.

Ha alulról felfelé húzzuk majd az ujjunkat, akkor lassú mozdulat esetén a dock, gyorsabb mozdulat esetén pedig a főképernyő jön be.

Ha már a itt tartunk, a főképernyőn sok változás nem lesz az iPad-es dock-ot leszámítva, az ikonok hat sorban helyezkednek majd el, soronként pedig továbbra is négy lesz belőlük. Az igaz érdekesség a telefon kialakítása miatt az állapotjelző sávon lesz.

iphone-8-mockup-with-dock-and-gesture-bar.jpg

A Bloomberg beszámoló szerint az Apple-nél úgy oldották meg a ketté osztott felső rész miatti furcsa grafikus felületet, hogy bal oldalon az óra kap helyet, míg jobb oldalra kerülnek maguk az ikonok (WiFi, Bluetooth, stb.).

diesomnvyaa7qvj_jpg-large.jpeg

Bár szervesen nem kapcsolódik a témához, de az is kiszivárgott, hogy az oldalkeret rozsdamentes acélból készül majd és a körülötte lévő üvegfelületek szinte rá fognak simulni, hasonlóan a 2.5D-s kijelzők esetében. A legutolsó pletykák szerint az Apple szeptember 12-én tartja majd a nagyszabású eseményt, ahol a legújabb iPhone-okról, az új AppleTV-ről, illetve a harmadik generációs Apple Watch-ról is lerántja majd a leplet. A helyszín továbbra is kérdéses, de egyre többen válik biztosra, hogy a bejelentéseknek az Apple Park ad majd otthont.