Az AppleTV-nek mindössze a negyedik helyet sikerült megszereznie azon a listán, melyen az Egyesült Államok legnépszerűbb médialejátszói foglaltak helyet.

A 10306 háztartás bevonásával végzett közvélemény-kutatás szerint a mindössze 40 dollárért kapható Roku végzett az élen 37 százalékos eredménnyel, ezt követte az Amazon Fire TV-je 24, illetve a Google Chromecast-ja 18 százalékkal. Az AppleTV 17 százalékkal csupán a negyedik helyet csípte meg.

apple-tv-vs-roku-chromecast-fire-tv-800x560.jpg

Tette mindezt úgy, hogy 149 dolláros listaárával messze az Apple médialejátszója a legdrágább. A Chromecast-ért 35, a FireTV-ért pedig 90 dollárt kell a pénztárnál hagyni, az egyik legnagyobb áruházláncnak mondható Walmartban ráadásul néha 30 dollárért is hazavihető az élen végzett Roku.

Bár a mostani AppleTV jelentős előrelépésnek tekinthető a korábbi generációkhoz képest, hiszen a tvOS személyében teljesen új operációs rendszert kapott, van végre önálló alkalmazásboltja is és irányítható pusztán Siri használatával is.

itunes-apple-tv-4k-800x238_1.jpg

A helyzet ugyanakkor az, hogy az aktuális generáció 2015 októberében mutatkozott be, azaz lassan két éves, a piac pedig kegyetlen tempóban változott azóta. A legtöbben egyértelműen a 4K támogatást várják és az eddig kiszivárgott információk alapján HDR-rel karöltve hamarosan meg is kaphatjuk azt. A szeptemberi Apple eseményen valószínűleg az új iPhone-oké lesz a főszerep, de könnyen lehet, hogy egy új AppleTV-vel is gazdagodunk majd.