A Samsung itteni idő szerint tegnap délután jelentett be legújabb csúcskategóriás telefonját, a Galaxy Note8-at, amely az előzetes várakozásoknak megfelelően döntő részben a Galaxy S8+ hardverére épül, viszont memóriából 4 helyett 6 GB-ot kapott.

galaxy_note8.jpg

A 6.3"-os 1440x2960 pixeles AMOLED kijelzőhöz természetesen most is megkapjuk az S-Pen névre hallgató stylus-t, viszont mégsem ezen, hanem az új kamerákon volt a hangsúly a bemutatón. A normál látószögű 12 MP-es optika a Galaxy S8-ból érkezik, viszont ezúttal társul mellé egy szintén 12 MP-es teleobjektív is, mellyel hasonló képeket készíthetünk, mint az Apple potré módjával.

galaxy-note8-midnight-black-dual.jpg

A Live Focus névre hallgató funkció segítségével az élőképen állíthatjuk a háttér elmosódottságának mértékét, valamint a fókuszt is, melyet - és ez az igazán érdekes - akár a kép elkészülte után is módosíthatunk, ha úgy tartja kedvünk. A Note8 világelső abban a tekintetben, hogy mindkét hátlapi kamerája optikai képstabilizátort kapott.

note-8-live-focus.png

Természetesen végig az iPhone 7s Plus-hoz hasonlították az optikák képességeit, ezzel kapcsolatban nem tudunk állást foglalni, viszont pár Note8-cal készült fotót már közzétettek a GSMArena oldalán, melyek alapján kijelenthető, hogy egyáltalán nem sikerült rosszul a Samsung jelenlegi zászlóshajója.

Ami az árakat illeti, a Note8 64 GB-os tárhellyel érkezik és szerény 999 eurót kérnek érte Európában, amely itthon 335 ezres cédulát jelent majd. Az előrendelés már elindult, a hivatalos start szeptember 15-én lesz. Az előrendelők Samsung DeX dokkolót kapnak ajándékba, mellyel szinte teljes értékű mobil állomást varázsolhatnak a telefonból egy kijelzőre kötve. Akik korábban vásároltak egy Note 7-et, akár 425 dolláros kedvezményt is kaphatnak a készülékük állapotától függően, ha Note8-at vásárolnak. Ez az ajánlat ugyanakkor csak az amerikai Samsung boltokban érvényes.

Látva a Note8 horribilis árát, sajnos több mint valószínű, hogy az új OLED kijelzős iPhone sem nyit majd olcsóbban.