Most, hogy egyre közeledik hazánk felé az Apple Pay és talán belátható időn belül mi is fizethetünk vele akár itthon is egyre relevánsabbak számunkra is a szolgáltatás jövőjével foglalkozó elemzések.

apple-pay-13.jpg

Most a brit Juniper Research adott ki egy tanulmányt, amiben két fő faktorra alapozva nagy kiugrást jósolnak az Apple fizetési szolgáltatásának:

Először is 2020-ra a VISA és a Mastercard is meg fogja követelni, hogy az összes terminál támogassa az érintős fizetési eljárásokat. Ez, figyelembe véve, hogy a Pay terjedésének egyik kerékkötője az ilyen terminálok bizonyos piacokon tapasztalható alacsony penetrációja, új kapukat nyithat meg a növekedésnek. Ha mindenhol contactless eszközök lesznek, mindenhol használhatóvá válnak telefonjaink is.

A második és szintén nem elhanyagolható ok a lassú chipes-pinkódos, illetve mágnescsíkos-aláírós eljárások által okozott általános felhasználói frusztráció. Ahol ezek a domináns metódusok, ott a felhasználok természetesen a gyorsabb, maceramentesebb megoldások felé gravitálnak, ennek pedig nagy nyertese lehet a jelenleg a szegmenst domináló Apple Pay.

A contactless fizetések jelenleg mindössze az amerikai tranzakciók kevesebb, mint 2 százalékát adják, de az előrejelzés szerint ez 2022-re akár a 34 százalékot is elérheti majd.