Két hete írtunk arról, hogy a Foxconn több üzem megnyitását is bejelentette már: a wisconsini létesítmény exkluzívan a Sharpnak gyártana LCD paneleket, míg a michigani komplexumban a mai bejelentés alapján komoly kutatási és fejlesztési tevékenység is zajlana - írja a South China Morning Post.

A cég elnöke, Terry Gou így fogalmaz:

"Az autóipari fejlesztések tekintetében az USA még mindig sokkal előrébb jár, mint Kína. Az önvezető technológiák mellett érdekelnek minket más területek: a mesterséges intelligencia és a gépi mélytanulás (deep learning) is."

Michigan az amerikai autógyártás egykori központjaként a mai napig is fontos szerepet tölt be az iparágban. Gou megfogalmazásából azonban látszik, hogy a cégét nem csak az önvezető autótechnológiák érdeklik. A komplexum méretéről és arról, hogy hány embernek adhat majd munkát, egyelőre semmit nem tudunk.

Donald Trump egy hónapja jelentette be, hogy Tim Cook-kal folytatott tárgyalásainak gyümölcse beérett és a cég három "nagy nagy" gyárat épít majd az Államokban. Tekintve, hogy az Apple azóta nem tett ilyen bejelentést, könnyen elképzelhető, hogy az elnök összetévesztette a Foxconnt az amerikai céggel.

Nem lepne meg különösebben.