A negyedéves jelentést követő élő, telefonos beszélgetés alatt elhangzott pár részlet a jelenlegi projektekről és hírekről is. Tim Cook és Luca Maestri válaszoltak az újságírók kérdéseire.

tim-cook_1.jpg

A VPN-ügyről (az Apple sorozatosan tiltja ki a kínai App Store-ból a VPN appokat, amik Kínában alapvető fontosságúak a szabad internetezéshez) Cook elmondta, ők abban hisznek, hogy a kormányokkal együtt dolgozzanak akkor is, ha nem értenek velük egyet. A jog az USA-ban őket támogatja, amivel kimondta, hogy Kínában nem.

Mint kiderült, 2015-ben már elkezdte a kínai kormány szűkíteni a lehetőségeket a VPN megoldások számára, akik VPN szolgáltatást nyújtanak, regisztrálniuk kell. Nem az összes appot tiltják ki, csak azokat, amik nem felelnek meg a követelményeknek. De Cook többi nyilatkozatából úgy sejlik ki, hogy ha a kormány olyan törvényt hozna, az összeset is kitiltanák, rossz szájízzel.

Az önvezető autós projekttel kapcsolatban Cook elismerte, hogy nagyon rajta vannak a dolgon, és hatalmas beruházást tesznek a területen, mert azt gondolják, ez minden mesterségesintelligencia-projekt ősanyja. De ennek a területnek számtalan alterülete van, hangzott el, így aztán nem derült ki most sem, ők pontosan melyikre tették le a voksukat.