Múlt héten az Apple kiadta a HomePod első firmware-ét, és a fejlesztők rá is cuppantak gyorsan, hátha találnak benne valami érdekeset. Steve Troughton-Smith talált is.

A BiometricKit-ben például egy infravörös arcfelismerő unlock-eszközre bukkant, ami a felhasználó arcát különböző szögekből is azonosítja, és ez alapján oldja fel a telefont. A projekt kódneve Pearl ID, de a kódból nyilván nem derül ki, hogy ez leváltja-e teljesen a Touch ID-t, vagy csak vele párhuzamosan jelenik meg. Úgy tűnik azonban, hogy az Apple megpróbál a lehető legnagyobb biztonságot elérni, így sem fotóra, sem a felhasználó arcának 3D-s modelljére nem szeretné feloldani a telefont.

Az Apple Pay szekcióban pedig találtak egy ikont is, ami az idei iPhone-t mutatja, a kódneve persze nem verziószámot mutat: D22-nek hívják. Ezt:

iphone-8-front.jpg

Látható, hogy a pletykák igaznak tűnnek: teljes előlapi kijelző, a felső részen az állapotjelző külön kitüremkedésként úszik fel, így az előlapi kamera és a hangszóró kijelzőn kívül maradhat.

Továbbra is azt állítom, hogy a józan logika alapján nem cserélheti le az Apple a Touch ID-t Face ID-re, és nem azért, mert nem lehet olyan biztonságos. Azért, mert nem lehet olyan elegáns, különösen az Apple Pay esetében.