Bár minden korábbi pletyka azt valószínűsítette, hogy a következő iPhone-okba kerülő OLED panel kizárólag a Samsungtól érkezhet, hiszen az a hír járta, hogy az Apple által megkövetelt minőséget, illetve mennyiséget senki más nem képes hozni. Nos, tegy friss infó szerint ez koránt sem így van.

Koreai lapértesülések szerint ugyanis nem csak, hogy közel vagyunk egy Apple-LG megállapodáshoz, az a napokban már le is zárult. A 2,67 milliárd dollár értékű szerződés szerint az LG havi 45 ezer OLED panelt biztosít az Apple számára a várhatóan 2018 után piacra kerülő iPhone-ok számára. Ez évi 540 ezer kijelzőt jelentene, melyből arra lehet következtetni, hogy az olcsóbb (párdon, kevésbé drága) iPhone-okban egyhamar nem látjuk viszont ezt a technológiát.

lg-logo.png

A cég mindig is szeretett több lábon állni, ami az ellátási láncot illeti, így ez a lépés tulajdonképpen logikus a részükről, más kérdés, hogy ez az éves mennyiség milyen célt szolgál, ugyanis korábbi pletykák alapján a Samsungtól 60-80 milliós nagyságrendben rendelt OLED kijelzőket a cég az új iPhone startja miatt. Az alig félmilliós darabszám pedig fényévekre van ettől, igaz, van két évük, hogy betárazzanak belőlük és felfuttassák a gyártást, de akkor is furcsa ez a különbség.

Az LG több, mint valószínű, hogy külön gyártósort épít az iPhone-okba kerülő OLED panelek előállítására, legalábbis a két cég közötti megállapodás alapján erre lehet következtetni. Elemzők szerint 2019-ben a teljes iPhone család OLED kijelzőre válthat és ez a befektetés ezt hivatott elősegíteni. Egyelőre még az első OLED paneles iPhone bemutatásától is távol állunk, de talán az őszi keynote-on kapunk egy kis ízelítőt belőle.